avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovigneta

In anul 2010, in Aprilie, am predat un autoturism si documentele aferente (c.i. si carte tehnica) catre firma de leasing cu proces-verbal de predare-primire, dupa care a doua zi am primit si scrisoarea de reziliere a contractului. In anul 2011 am primit o serie de amenzi rutiere pentru fapte comise de noul proprietar, pe care le-am returnat catre organul emitent cu recomandarea a se adresa proprietarului acestui autoturism, in speta, firma de leasing. Caz rezolvat pentru mine deoarece am fost scos de la plata acestor amenzi ce figurau la Dep. Financiar al primariei de care apartin. In Februarie 2014 promesc la domiciliu un plic cu o somatie de plata a unor procese verbale, in numar de 3 p.v., pentru lipsa rovigneta pe care noul proprietar nu le-a avut, datate in anul 2011. Considerind ca nu am de ce sa achit aceste sume contraventionale, m-am adresat catre CNADNR careia i-am remis P.V. de predare -primire a autoturismului cu pricina si scrisoarea de reziliere, impreuna cu somatia de plata si pv de constatare a contraventiei, pe care le-am returnat, cu recomandarea a se adresa catre firma de leasing pentru a identifica noul proprietar sau cel in sarcina cui a fost dat autoturismul stre utilizare la data acelor P.V. Considerind ca si in acest caz problema poate fi rezolvata ca si in cea mai sus mentionata, m-am trezit cu o adresa din partea CNADNR in care mi se specifica cum ca trebuia sa ma adresez in termen de 15 zile de la data comunicarii acestor procese-verbale cu o plingere contraventionala. Numai ca termenul de 15 zile a expirat, iar pentru a cheltui bani pe procese si avocati, nu prea ma tin buzunarele. Iar contravaloarea acestor procese-verbale figureaza si la ANAF, la numele meu, de unde primesc, bineinteles, somatii de plata. In speranta ca m-am facut bine inteles, va rog sa-mi adresati un sfat pentru a iesi cit mai rapid si costuri cit mai reduse din aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:52, 6 Martie 2014
Ehh ..sunteti un caz tipic de abuzat al autoritatilor. Intradevar trebuia sa contestati in 15 zile.
Acum, nu aveti decat sa contestati la ANAF si daca nu o rezolvati acolo, sa va adresati instantei, cu avocat (in ciuda faptului ca termenul a expirat).
Inapoi in timp, atunci cand ati predat auto la leasing, trebuia sa informati si serviciul rutier judetean despre aceasta fapta, ca sa faca meniune in registrul national al vehiculelor (caci de acolo se inspira domnii de la cnadnr).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de rovineta primita la vechiul proprietar al masinii paulastefanya paulastefanya buna ziua! as dori si eu mai multe informatii despre cum ar trebiu sa rezolv aceasta problema: am vandut o masina in 2015 cu contract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadr - vehicul vandut sorraine sorraine Am vandut vehiculul si totusi am primit doua procese verbale de constatare a contraventiei pentru neplata rovignetei.Ce pot sa fac? Multumesc . (vezi toată discuția)
Termen contestare proces verbal Adrian Copil Adrian Copil Termenul de contestare al procesului verbal este de 15 zile de la comunicare. Eu disting doua cazuri: 1. cel cand semnezi si primesti procesul verbal (caz in ... (vezi toată discuția)