avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale intrebare privind succesiunea
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

intrebare privind succesiunea

Buna ziua,

Pentru a intocmi succesiunea dupa moartea mamei mele stiu ca trebuie eliberat Certificat de atestare fiscala (eliberat de Directia de Taxe si Impozite Locale din sectorul in care a fost inregistrat decesul si de la locul situarii bunurilor imobiliare care nu se afla la locul decesului).
Imi poate explica cineva ce denota asta? Trebuie sa merg La directia de taxe si impozite din sectorul 5 (unde a murit mama?) apoi si la Administratia financiara din sectorul 6 (sector in care se afla imobilul) ???
Va rog sa imi explice cineva ce inseamna de la locul situarii bunurilor imobiliare? Deci am nevoie de 2 Certificate de atestare fiscala? Ca nu prea pricep mare lucru din toata fraza de mai sus.
Cel mai recent răspuns: alina0 , utilizator 22:03, 7 Ianuarie 2012
1. Trebuie sa solicitati eliberarea certificatului de atestare fiscala de la Directia Impozite si Taxe din sectorul unde a fost inregistrat decesul mamei.
2. In acelasi timp solicitati certificat fiscal si de la Administratia Financiara unde sunt inregistrate bunurile imobile care fac obiectul succesiunii (locul situarii bunurilor) si care, in cazul de fata nu este acelasi cu locul unde a avut loc decesul.
Imi cer scuze, revin cu rectificare.
Am luat legatura cu un notar care mi-a comunicat ca nu este necesar decat certificatul fiscal eliberat de Directia Impozite si Taxe pe raza caruia a avut ultimul domiciliu mama Dvs.si unde probabil este inregistrat si imobilul respectiv.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati mostenire cocos44 cocos44 Sunt unicul copil al mamei mele care a decedat de curand;mama este proprietara unica a unui apartament. Va rog sa-mi spuneti care sunt formalitatile ... (vezi toată discuția)
Succesiune - terenuri in mai multe localitati sicuta sicuta pentru succesiunea dupa tatal meu, care a detinut mici terenuri in baicoi, aricesti- rahtivani si a avut domiciul stabil (casa cu curticica) in plopeni si a ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea actelor dupa mostenire WhatNot WhatNot Recent am infaptuit o succesiune dupa decesul tatalui meu. Eu sunt unicul mostenitor. Am trecut in posesia mea toate bunurile mobile si imobile, printre ... (vezi toată discuția)