Recent am infaptuit o succesiune dupa decesul tatalui meu. Eu sunt unicul mostenitor.
Am trecut in posesia mea toate bunurile mobile si imobile, printre care se numara si 2 locuinte in Bucuresti, sectorul 1.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) Am inteles ca va trebui sa inregistrez locuintele la Directia de Taxe si Impozite in termen de 30 de zile. Locuintele sunt in Bucuresti, insa domiciliul din buletin este in alta localitate.
Imobilele trebuie inregistrate la Directia de Taxe si Impozite din Bucuresti sectorul 1 sau la cea din localitatea mea de domiciliu
2) Aceeasi intrebare pentru inregistrarea la tribunal a certificatului de mostenitor. Trebuie la Tribunalul Bucuresti sau la cel din localitatea mea de domiciliu
3) Ce se intampla daca daca nu respect termenul de 30 de zile de la eliberarea certificatului de mostenitor
4) Care sunt consecintele daca nu voi inregistra imobilele sub numele meu ? Care sunt consecintele daca nu voi inregistra certificatul de mostenitor la tribunal ?
1. O copie xerox dupa certificatul de mostenitor trebuie depusa la Primaria de sector, in raza careia se afla bunurile. Domiciliul dvs nu are relavanta.
2. Certificatul de mostenitor nu se mai inregistreaza la Tribunal. Daca va referiti la intabulare, in masura in care aveti documentatia cadastrala, aceasta se face la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara a sectorului in raza caruia se afla bunurile.
3. Veti atrage raspunderea dvs contraventionala, Codul Fiscal prevazand si o amenda in acest sens.
Pai nu ati specificat ca ati mostenit si parti sociale.
Trebuie inregistrat la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul localitatii unde a fost inregistrata firma.