avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - terenuri in mai multe localitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - terenuri in mai multe localitati

pentru succesiunea dupa tatal meu, care a detinut mici terenuri in baicoi, aricesti- rahtivani si a avut domiciul stabil (casa cu curticica) in plopeni si a decedat in spital la bucuresti, certificatul fiscal (de taxe si impozite ) va fi eliberat de primaria plopeni doar, sau trebuie certificat fiscal si din baicoi si din aricesti?
multumesc mult
Certificatul fiscal se va elibera de catre administratia financiara unde a avut domiciliul conform actului de identitate.
In situatia in care nu va puteti duce sa-l luati , puteti desemna un reprezentant prin procura notariala sau imputernicire avocatiala .

Certificatul fiscal se elibereaza prin compartimentul Registratura al Directiei de Taxe si Impozite a primariei de care apartineti.
Doar ca ii va trebui o dovada ca este mostenitor.
Certificat de grefa de la instanta sau certificat de calitate de mostenitor de la notariat.
Eu stiu ca certificatul fiscal este eliberat de fiecare primarie in parte , adica daca aveti teren la Baia Mare , Botosani , Nadlac si Vama Veche , va duceti sa le luati de acolo sau ii dati cuiva o procura .

Acte necesare pentru eliberarea certificatelor fiscale :


Cerere - formular tip
BI sau CI - original si copie
Dupa caz :
- certificat de mostenitor - original si copie
- certificat de deces - original si copie
- certificat de nastere - original si copie
- certificat de casatorie - original si copie
- sentinta de divort - original si copie

buna ziua!
succesiunea se va dezbate la un BNP/ instanta din raza ultimului domiciliul al defunctului.
certificatele de atestare fiscala se obtin de la directiile de taxe si impozite locale de la locul situarii bunurilor imobile, dupa cum v-a precizat si colegul mai sus.

Alte discuții în legătură

Succesiune andra carola andra carola buna seara! 1. este adevarat ca succesiunea este gratuita daca se face in termen de 6 luni? care sunt actele necesare deschiderii succesiunii? bunica mea a ... (vezi toată discuția)
Drept civil-mosteniri kajan.barna kajan.barna parintii mei au decedat .tata a decedat 1985 iar mama2008.sunt singuri la parint nu am frati nici surori .deci am mostenit toata averea cum intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Succesiune doramincu doramincu Buna ziua! Cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii dupa bunicul meu? Fac urmatoarele precizari: - bunicul a decedat in luna martie 2013; - bunicul ... (vezi toată discuția)