La notar, obligatoriu, contract de intretinere, in principiu. In functie pe perioada in care doriti sa va fie acordate prestatiile lunare, si de natura acestora, mai pot fi incheiate si alte tipuri de contracte, dar trebuie sa detaliati!
Ceva nu e bine. Vreti sa transferati dr. de proprietate asupra unui imobil in schimbul unei prestatii lunare? Poi ori inchiriati imobilul, dar in acest caz dr. de proprietate ramane la dvs. Ori incheiati un contract de intretinere, in care prestatia lunara sa fie reprezentata de o suma de bani! (desi este un pic cam complicat)
in vederea constructiei unei hidrocentrale mai am nevoie in calitate de persoana juridica de o suprafata de teren. Respectijvul cu care am negociat persoana fizica a spus ca imi transfera dreptul de proprietate asupra unei suprafete de teren proprietatea lui daca ii furnizez lunar energie electrica lunar gratis. Deci imi da terenul in schimbul unei prestatii lunare. Atazi trebuie sa rezolv problema asta si nu stiu ce act sa inchei si notarul este putin in dilema.
S-ar putea realiza aceasta operatiune juridica printr-o donatie cu sarcini. Adica donatorul va transfera dreptul de proprietate iar dvs, donatarul va asumati sarcina de a-i livra gratuit energie electrica, lunar, pe timpul vietii sale. Acest contract are ca efecte transferul dreptului de proprietate. Trebuie incheiat in forma autentica la notar.