avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... termen introducere actiune marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

termen introducere actiune marturie mincinoasa

am fost parte vatamata intr-un proces penal in anul 2003, dar actiunea pe care am introdus-o mi-a fost respinsa ca fiind nefondata in 2004. doresc sa stiu:

as putea sa deschid actiune de marturie mincinoasa impotriva martorilor inculpatului ? sau a trecut termenul ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:41, 20 Octombrie 2008
Da, deoarece nu s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale deoarece in acest caz este de 5 ani.
multumesc. in cazul in care se dovedeste ca martorii au mintit, ce se intampla, pica decizia penala ?
am dreptul sa cer rejudecarea procesului ?

Puteti cere revizuirea hotararii.
Revizuirea se va putea face dupa condamnarea definitiva a martorului.
Va mai dura cca 2-3 ani.
asa este, singura cale ar mai fi revizuirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Daca am avut un proces, iar in cadrul acelui proces partea inculpata a solicitat doi martori care au depus marturie mincinoasa, comitand o fapta penala si daca ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara- cum se ataca o hotarare definitiva? danielbaran danielbaran cum atac o decizie definitiva a judecatorului camerei preliminare prin care reapinge plangerea impotriva ordonantei procurorului de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar. am nevoie de niste sfaturi va rog frumos!! claudlu2 claudlu2 buna ziua. o decizie penala ramasa doar definitiva dar nu si irevocabila pronuntata in 2004 de tribunalul constanta mai poate fi atacata ? daca nu e ... (vezi toată discuția)