Daca am avut un proces, iar in cadrul acelui proces partea inculpata a solicitat doi martori care au depus marturie mincinoasa, comitand o fapta penala si daca procesul a fost rejudecat, iar cei doi martori au venit dupa doi ani si au sustinut declaratii asemanatoare, pe care eu le consider de asemenea declaratii mincinoase, comitand o alta fapta, la distanta de doi ani cu prima....pot deschide actiuni separate? Se considera doua seturi de fapte? sau in momentul cand deschid a doua actiune, aceasta va fi casata din cauza ca am deschis-o deja pe prima?
”doi martori care au depus marturie mincinoasa,”, puteți dovedi ? Totul se bazează pe PROBE concrete.
”Se considera doua seturi de fapte?” : DA.Eventual, funcție de alte considerente, o acțiune CONTINUATÃ ; ”sau in momentul cand deschid a doua actiune”, NU.
Dupa cum spuneti, dvs. ati avut un proces care s-a rejudecat astfel, inteleg ca in primul proces nu s-a dat o hotarare definitiva urmare a marturiei mincinoase.
Daca, declaratia mincinoasa are un rol important in cauza dvs., s-ar putea depune o plangere penala impotriva celor doi martori, dar trimiterea lor in judecata si condamnarea acestora este destul de dificila.
Daca instanta de judecata a considerat ca marturiile NU au influentat hotararea si a solutionat rejudecarea cauzei fara a mentiona declaratiile martorilor ca fiind mincinoase, nu cred ca martorii vor raspunde penal.
Din moment ce martorii au “mintit” de doua ori, dar in cadrul aceluiasi proces, nu cred ca se poate considera ca fiind doua seturi de fapte.
Martor mincinos
Carturarul
In procesul dintre mine si Asociatia de propietari Asociatia a adus ca martor pe administratorul blocului si acesta a mintit sub juramant, lucru pe care il pot ... (vezi toată discuția)
Martor
2720722520039
copilul meu a fost martorul unui conflict, a fost chemat la politie sa depuna marturie, in urma declaratiilor i s-a spus ca-i va face dosar penal pentru ... (vezi toată discuția)