avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructia partiala a acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructia partiala a acoperisului

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In luna iunie 2008 am construit, cu acordul asociatiei de proprietari, sarpanta deasupra apartamentului meu, deoarece stau la ultimul etaj. Bineinteles, ca de atunci vecinii nu ma mai cunosc deoarece numai eu am suportat cheltuielile necesare(proiect, autorizatie, executia lucrarii) iar ei doreau initial sa imi dea doar o mica parte din cheltuielile corespunzatoare dar nu mi-au dat nimic pana azi.
Cum pot sa imi recuperez cheltuielile in acest caz? in baza carei legi? pe cine sa trag la raspundere? pe vecinii din bloc, pe cei de pe coloana mea - caci deasupra noastra e construita sarpanta, sau asociatia? Mai am vreo sansa sa imi recuperez din bani?
Va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 08:05, 20 Octombrie 2008
Intrucit Legea nr. 230/2007 privind asociatia de proprietari nu cuprinde reglementari in acest sens, dar va ofera posibilitatea in conformitate cu art. 19 sa alegeti calea dreptului comun, puteti printr-o actiune in pretentii, intemeiata pe gestiunea de afaceri sa va recuperati banii, excluzind partea dv. Ar fi indiciat sa contactati un avocat. Succes!
Fiind constructie pe o suprafata alcatuita din cota parte indiviza cheltuielile sunt suportate de fiecare din cei de pe tronson(aferent acoperisului) functie de cota parte indiviza pe care o detin fiecare. Vorbiti la asociatia de locatari unde ar trebui sa primiti sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile loacatarului de bloc marian199 marian199 Buna ziua.In blocul in care locuiesc s-a luat decizia sa se construiasca un acoperis tip sarpanta, evident peste cel actual.Am fost de acord cu ideea si sa ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)