Buna seara!
Deoarece mi-a expirat cartea de identitate am fost sa imi fac alta noua dar, deoarece nu sunt proprietar pe imobilul in care locuiesc trebuie sa ma prezint cu mama pt a semna. Problema este ca mama este plecata din tara iar cei de la biroul de evidenta populatiei mi-au zis ca pot sa imi fac o carte de identitate provizorie cu valabilitate de un an. Intrebarea mea este daca aceasta carte de identitate provizorie are aceeasi valoare cu una obisnuita (CI), daca pot sa plec din tara doar cu ea, daca pot sa depun dosar de somaj, daca pot semna anumite contracte, documente etc.
Va multumesc mult!
Daca sunteti presat de anumite probleme puteti sa solicitati ajutorul unui prieten sa va ia in spatiu, va faceti CI si cand vine mama va schimbati domiciliul la vecea adresa. O alta solutie este cea prezentata de Ares_3 si anume ca mama sa dea declaratie la ambasada sau notar. Daca doriti sa parasita tara urgent si nu mai aveti timp de alte acte mergeti cu cartea de identitate provizorie si cu certificatul de nastere la pasapoarte si solicitati un pasaport temporar in regim de urgenta si calatoriti cu pasaportul. Contracte puteti semna, de asemenea puteti sa depuneti dosarul de somaj, puteti sa va cumparati telefon si alte aparate puteti gira dar nu puteti imprumuta.#-o