avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate provizorie

Buna seara!
Deoarece mi-a expirat cartea de identitate am fost sa imi fac alta noua dar, deoarece nu sunt proprietar pe imobilul in care locuiesc trebuie sa ma prezint cu mama pt a semna. Problema este ca mama este plecata din tara iar cei de la biroul de evidenta populatiei mi-au zis ca pot sa imi fac o carte de identitate provizorie cu valabilitate de un an. Intrebarea mea este daca aceasta carte de identitate provizorie are aceeasi valoare cu una obisnuita (CI), daca pot sa plec din tara doar cu ea, daca pot sa depun dosar de somaj, daca pot semna anumite contracte, documente etc.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:12, 6 Ianuarie 2012
Daca sunteti presat de anumite probleme puteti sa solicitati ajutorul unui prieten sa va ia in spatiu, va faceti CI si cand vine mama va schimbati domiciliul la vecea adresa. O alta solutie este cea prezentata de Ares_3 si anume ca mama sa dea declaratie la ambasada sau notar. Daca doriti sa parasita tara urgent si nu mai aveti timp de alte acte mergeti cu cartea de identitate provizorie si cu certificatul de nastere la pasapoarte si solicitati un pasaport temporar in regim de urgenta si calatoriti cu pasaportul. Contracte puteti semna, de asemenea puteti sa depuneti dosarul de somaj, puteti sa va cumparati telefon si alte aparate puteti gira dar nu puteti imprumuta.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul ... Muninn Muninn Buna ziua! As sa stiu daca pasaportul poate fi folosit in locul buletinului in relatia cu banca (demersuri obtinere credit ipotecar), notarul (contract ... (vezi toată discuția)