Am fost la Casa judeteana de pensii si perioada de 5 luni cand am lucrat la o societate nu imi apare, conform fisei prezentate perioada stagiului de cotizare .
.Am avut CIM pe perioada nedeterminata .
Cei de la ITM au spus ca trebuie sa ma adresez ANAF-ului.Cei de la ANAF dau din umeri.
Ce pot face in aceasta situatie ,fiindca eu cu aceasta perioada (mai imi trebuiau 2 luni de fapt) implineam stagiu pentru pensie .
Intr-adevar, mi se pare corecta atitudinea celor de la ITM ... acestia nu au gestionat si nici nu gestioneaza bugetul cu privire la contributiile sociale ... ANAF_ul are in atributii asa ceva , controlul angajatorilor cu privire la plata contributiilor datorate bugetului de stat ....
Singura posibilitate este actiunea in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plat acelor contributii ....
Raspunzatoare sunt institutiile statului, CNPAS si ANAF, singurele care patroneaza incalcarea legii de angajatori si singurii care au "puterea" de a executa creantele.
Legea v-a obligat sa va lasati banii in seama angajatorului care are obligatia sa-i dirijeze in conturile CNPAS. Institutia statului trebuie sa raspunda de prejudiciul care va este adus. Dv. nu puteti face decat o eventuala plangere la politie pentru deturnarea fondurilor de catre angajator dar pentru banii retinuti si neplatiti la bugete puteti cere (si ar fi timpul sa o facem) socoteala institutiilor statului care se ocupa de colectarea acestor sume..
Stiu dar pe mine acum ma intereseaza sa-mi recuperez banii de la ei.vechimea in primul rind pentru pensie ,si sa le cer si daune pentr ufaptul ca imi cauzeaza prejudicii.