avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata contributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata contributii

Am fost la Casa judeteana de pensii si perioada de 5 luni cand am lucrat la o societate nu imi apare, conform fisei prezentate perioada stagiului de cotizare .
.Am avut CIM pe perioada nedeterminata .

Cei de la ITM au spus ca trebuie sa ma adresez ANAF-ului.Cei de la ANAF dau din umeri.

Ce pot face in aceasta situatie ,fiindca eu cu aceasta perioada (mai imi trebuiau 2 luni de fapt) implineam stagiu pentru pensie .
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:20, 6 Ianuarie 2012
Intr-adevar, mi se pare corecta atitudinea celor de la ITM ... acestia nu au gestionat si nici nu gestioneaza bugetul cu privire la contributiile sociale ... ANAF_ul are in atributii asa ceva , controlul angajatorilor cu privire la plata contributiilor datorate bugetului de stat ....

Singura posibilitate este actiunea in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plat acelor contributii ....
Raspunzatoare sunt institutiile statului, CNPAS si ANAF, singurele care patroneaza incalcarea legii de angajatori si singurii care au "puterea" de a executa creantele.
Legea v-a obligat sa va lasati banii in seama angajatorului care are obligatia sa-i dirijeze in conturile CNPAS. Institutia statului trebuie sa raspunda de prejudiciul care va este adus. Dv. nu puteti face decat o eventuala plangere la politie pentru deturnarea fondurilor de catre angajator dar pentru banii retinuti si neplatiti la bugete puteti cere (si ar fi timpul sa o facem) socoteala institutiilor statului care se ocupa de colectarea acestor sume..

CNPAS-ul nu poate executa toate contributiile datorate bugetului de stat ....
Stiu dar pe mine acum ma intereseaza sa-mi recuperez banii de la ei.vechimea in primul rind pentru pensie ,si sa le cer si daune pentr ufaptul ca imi cauzeaza prejudicii.
Depuneti o actiune in instanta impotriva acestui angajator , precum si o sesizare la ITM cu privire la neplata drepturilor salariale restante ...

Alte discuții în legătură

Neplata contributii de catre angajator brinzaru brinzaru Sunt angajat la o firma (firma aflata in insolventa momentan,in curand poate in faliment)iar in ultimii 2 ani nu s-au facut plati pentru contributii catre ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale retinute de la angajati si utilizate in alte scopuri alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Firma la care lucrez se afla in executare silita de catre ANAF de un an de zile (poate ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiei la casa de pensii si onorarea contractului de munca marta1965 marta1965 Buna seara,am o problema cu contractul de munca la firma unde am fost angajat ,cei de acolo nu au platit contributiile la casa de pensii,si nici nu au trecut ... (vezi toată discuția)