avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa alte 6 luni de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa alte 6 luni de somaj

daca o persoana a avut 6 luni de somaj dupa care a fost angajat 10 luni ,poate intra din nou in somaj??
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 7 Ianuarie 2012
Pentru a beneficia de somaj e necesar sa aiba un stagi de 12 luni in ultimele 24. Perioadele anterioare de somaj nu constituie stagiu de cotizare.
Dar perioda de dinainte de acel somaj se poate lua in calcul?
Tot ce este cuprins in ultimele 24 de luni intra in calcul, mai putin perioadele de suspendare altele decat cele in concediu medical...
suciugeorgeta a scris:

Dar perioda de dinainte de acel somaj se poate lua in calcul?


Daca ne spuneti exact cum au stat lucrurile va putem spune daca va beneficia sau nu de somaj ? ... ii mai trebuie doar doua luni de stagiu , fapt ce reiese din mesajul initial , adica somaj = 6 luni , stagiu cotizare dupa somaj = 10 luni

6 luni somaj se acorda pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an si pentru absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt sau ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap
1. Daca cele 10 luni au fost cu CIM pe perioada determinata la expirarea CIM poate relua indemnizatia de somaj de unde a ramas.

2. Daca CIM a fost pe perioada nedeterminata atunci se aplica prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
...
3. Adica perioadele de dinainte de somaj nu se mai pot lua inca o data in considerare pentru o alta indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj repetat lozanu lozanu Buna tuturor! O persoana care a fost angajata din somaj o perioada de 12 luni si apoi demisa are dreptul din nou la ajutorul de somaj ? Mentionez ca din ... (vezi toată discuția)
Reluare somaj dupa angajare cu cim perioada nedeterminata si incetare in perioada de proba DoraVasile DoraVasile Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face si daca se mai poate face ceva in situatia mea, care se prezinta astfel: Am beneficiat de somaj o ... (vezi toată discuția)
Somaj Madalina28 Madalina28 Daca in perioada de 24 de luni in care trebuie sa ai minim 12 luni lucrate o persoana a mai beneficiat de somaj mai poate beneficia de somaj? Precizez ca e ... (vezi toată discuția)