avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certa cu bataie in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certa cu bataie in familie

eu sant cetatean roman si pritena mea este cetateanca romanca cu rezidenta in ungaria,prin urma unor certuri am lovito ea sa dus la spital si doctorul a constatat si ia dat un certificat medico-legal de peste 8 zile, dupa legile care sant in ungaria este constata vatamare corporala grava, pentru ca iau fost rupte doua coaste , eu in urmatorea zi am fost dus la politie ca sa mi se ia declaratie,eu nu intaleg limba magiara dar mia fost adus un traducator,dar acest traducator nu era capabil ca sa-mi traduca tot ce mia spus politia doar in mare la fel si hartiile care mi sau dat in momentul acela erau in limba maghiara care nu le intalegeam, in aceste hartii care mi sau dat de catre organele de politie sa mentionat ca sant arestat preventiv 30 de zile la domiciliu pe timpul anchetei, dar traducatorul nu ma informat despre aceasta problema, prietana mia trimis vorba sa parasesc domiciliul si eu am plecat nestiind ca nu trebuia sa parasesc ungaria.Eu am fost pelecat timp de 2 lunii in afara ungariei, in acest timp politia maghiara a emis un mandat de urmarire generala asa au zis ei, dar eu mam reantors in ungaria cu avionul si la controlul de la vama nu mia zis nimica si nici nu mau retinut sau sa ma imformeze ca sant urmarit general,acestea sau intamplat in anul 2010 perioada lui iulie-septembrie.
In anul 2011 luna iunie in urma altei certuri a venit politia si ma arestat si mau tinut pe arest preventiv 5 lunii fara sa ma judece, in acest timp pritena mea a fost la politie sasi retraga reclamatile dar nu iau dat voie,si in tot acest timp de 5 lunii de arest miau fost restrictionate toate drepturile de-a lua legatura cu cineva mai ales cu ea si cu totul ca ea era singura persoana din aceasta tara care o aveam ca si contact,mia trimis pachet cu haine si cu ce aveam nevoie si nu lam primit pentru ca nu aveam dreptul la nimica(sa telefonez,sa trimit o scrisoare sau sa primesc pachete si scrisori sau vorbitor toate aceste drepturi mi leau restrictionat procuratura orasului in care este acest caz)si in momentul de fata nu mau judecat si au trecut aproape 6 lunii, cum este posibil intro tara europeana asa ceva si plus deasta toate legile care le au sant din anii 1979 de pe timpul comunismului.
Vreau sa stiu si eu este drept ca intro tara europeana sa aiba legii comuniste si sa te judece dupa ele, plus de-asta eu nu sant nici cetatean maghiar si nu am nici rezidenta in aceasta tara,dupa cate cunostinta am eu si stiu nu sant la fel legiile pentru un cetatean maghiar si unul care nu are la cunostinta codul penal din aceasta tara .astept si eu un raspuns la acest caz .

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:53, 7 Ianuarie 2012
in cazul dvs se aplica legea locului savarsirii infractiunii, acesta fiind in cayul de fata Ungaria. Chiar daca sunteti intr+o alta tara nu puteti invoca necunoasterea legii. O agresiune reprezinta agresiune oriunde. Se pare insa ca nu va sunt respectate drepturile si libertatile, mai ales dreptul la aparare. Cand vi se prezinta orice material de urmarire penal trebuie sa fiti asistat de un avocat ,chiar si din oficiu, si neaparat interpret sau traducator autorizat.
Este o problema de legislatie maghiara , pe care nu o putem comenta si de aceea indicat este sa va angajati un avocat maghiar si un traducator care sa va traduca exact discutiile care intervin in timpul procedurilor judiciare.
Ma mira faptul ca dupa prima discutie si dupa ce afirmati ce ati patit , mai ales ca respectiva persoana nu a fost sincera cu dvs (dupa cum relatati , v-a spus ca puteti parasi domiciliul , desi aveati restrictie) ati mai continuat relatia pentru "a avea din nou parte" de consecinte penale.
Daca sentimente dvs reciproce se manifesta in genul aratat(in popor se numeste"dragoste cu nabadai") , este bine sa va ganditi daca ele mai exista cu adevarat sau daca chiar merita sa suferiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Romania tara fara legi! gabijuan gabijuan buna ziua Vreau sa spun si eu povestea mea aici poate cineva ma poate ajuta? In luna august 2013 am parasit domiciliul ,findca nu mai aveam ce manca si cu ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - intrarea in tara narcyssycran narcyssycran daca am buletinul expirat de cateva zile,la intrarea in tara v-a trebui sa platesc amenda,cat costa aceasta amenda?dar vamesii maghiari imi fac si ei amenda ... (vezi toată discuția)
Furt telefon - consecinte emyliano emyliano acum vreo 3 sapt intro discoteca am furat un telefon ...lam confundat cu al meu dar dupa ce am vazut ca lam luat aceia plecase ...si nu lam mai dat inapoi azi ... (vezi toată discuția)