avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se intampla cu un apartament luat pe credit \"prima ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se intampla cu un apartament luat pe credit "prima casa" daca mor?

Am cumparat un apartament acum o luna prin creditul "prima casa". Sunt unicul proprietar dar locuiesc cu prietenul meu. Vreau sa stiu daca pot face vreun act prin care apartamentul sa-i ramana lui daca eu mor. Daca ne casatorim il pot trece pe contract? M-ar interesa un raspuns la ambele intrebari. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sncfr , utilizator 09:50, 10 Ianuarie 2012
Puteti sa il lasati mostenire prin testament. Daca va casatoriti va veni la succesiune ca sot supravietuitor alturi de celelalte clase de mostenitori.
O sa-i lasati prin testament bubele. Mori si daca nu se mai plateste creditul (rata), imobilul este executat silit. Imi veti spune: "bine, bine dar am asigurare de viata". Ha! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept copil din relatie exterioara casatoriei vs drepturile sotiei si familiei asadasa asadasa buna ziua, va prezint situatia mai mult decat delicata in care ma aflu... inainte de a ma casatori, am aflat cu stupoare ca fosta prietena a nascut un copil. ... (vezi toată discuția)
Succesiune fiica unica, testament olograf ContSters24224 ContSters24224 Intrebare de drept succesoral, testament olograf Stimati domni, va rog sa ma ajutati cu informatii competente privind urmatorul caz de drept ... (vezi toată discuția)
Copilul- unic mostenitor elamani elamani Am un apartament dobandit prin mostenire. Sunt casatorita de 3 ani si am un fiu de 8 ani din o casatorie anterioara . As dori ca apartamentul sa ramana dupa ... (vezi toată discuția)