avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa fac sa ma retrag din asociatia de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa fac sa ma retrag din asociatia de proprietari (nu mai doresc sa fiu membru)

Buna ziua ma numesc Adrian si sunt membru al unei asociatii de proprietari din Braila.

Doresc sa stiu daca am vreo sansa din punct de vedere legislativ sa ma retrag din cadrul acestei asociatii.Pur si simplu nu mai vreau sa am statutul de membru si doresc sa platesc catre asociatie prin contract s-au conventie toate cotele parti ce imi revin .
contracte , teoretic puteti,dar trebuie sa trageti seperat fata de asoc urmatoarele tevi : apa rece , apa calda la buc si baie, caldura pe fiecare coloana, gaze toate acestea trase de inaintea contoarelor asoc iar la asoc mai aveti de platit en. elect parti comune,salariile adm, f. serv, cenzor , eventual sef scara,intretinere lift , mat gospodaresti , comisioane banca. Va-ti lasat pagubas ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
ContSters13909, utilizator
Ca sa va retrageti din asociatia de proprietari faceti dv o cerere catre presedinte cum ca doriti sa va retrageti din asociatia de proprietari si gata.Din momentul cind ii dati cerere numai sunteti memru al asociatiei.
Asadar nu va tine nimeni cu forta.

Dar daca va retrageti tot la fel o sa platiti ca si pana acum.
Nu veti mai avea dreptl sa participati la sedinte si altii vor vota pt dv.
Cheltuielile comune le veti plati chiar daca va separati cu toate utilitatile (apa gaz etc)

Asa ca mai bine ramaneti si votati la sedinte cand e vorba de cheltuieli si oameni ca va vor afecta in viitor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator
Buna ziua eu nu mai am decat apa rece si gunoiul la asociatie in rest am contracte individuale cu furnizorii .Acum am facut demersuri pentru racordarea separata la apa rece ,adica sa scot apometrul afara din locuinta pe cheltuiala mea desigur si sa trag alta teava de la subsol dar din acelasi contoar de scara ,am sa montez apometru clasa C sa fie identic cu cel de bransament si cu cel de la scara . in acest caz ce asi mai avea de plata la asociatie ?
Pai nu ar fi normal din moment ce nu mai iesti membru intr-o asociatie si iesti separat cu o parte din utilitati sa nu platesti decat femeia de serviciu, gunoiul, lumina pe scara ,si cheltuieli gospodaresti? Fara a mai plati administrator ,cenzor, presedinte? Pentru ca acesti oameni nu ma mai reprezinta pe mine si in consecinta nu am de ce plati pe cineva care nu face nimic pentru mine .
pai nu ar fi normal deloc!

Cine reinnoieste contractul la apa pt dv? presedintele
Cine calcxuleaza si va spune cat aveti de platit la apa gunoi cheltuieli comune etc? Adminul
Cine verifica calculele care le platit dv ? cenzorul

Asadar chiar daca dv considerati ca nu va resprezinta se pare ca va reprezinta cand semneaza contractele cind calculeaza si va spune cit aveti de plata etc.

Alte discuții în legătură

Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Este legal ? mezzo 61 mezzo 61 de o perioada aprox 6 luni , platim intretinerea si o suma pentru fondul de reparatii .inca de la inceput presedinta si administratora - este o echipa nou ... (vezi toată discuția)
Sotia adminstrator- sot presedinte asociatie-conflict de interese? ContSters292568 ContSters292568 Buna ziua, am si eu o intreabare la care sper ca cei care stiti ma veti si lamuri,si anume, locuiesc intr\'un imobil format din 2 scari de bloc,este o ... (vezi toată discuția)