avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... C.I care expira in mai
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

C.I care expira in mai

buna ziua amsieu o intrebare vreau sa plec in germania cu contract de munca pe un an dar mi-se expira c.i in luna mai voi avea probleme la intoarcera in tara
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:52, 8 Ianuarie 2012
puteti sa mergeti acum sa va schimbati C.I sa fie Ok.
Nu puteti fi oprit sa intrati in tara, insa ar fi bine sa aveti actul de identitate valabil pe durata sederii in alta tara (ati spus ca va veti inoarce dupa expirarea CI).
Aveti voie sa schimbati CI cu 180 zile inainte de expirare! La intoarcerea acasa, cu CI expirat, puteti sa aveti o groaza de probleme. Unii au platit la vama cat nu face...Si titlul de calatorie va costa timp si bani. Asa ca mai bine sa fiti prevazator si sa va faceti actul inainte de a pleca. Parerea mea!
multumesc pentru raspunsul dat
Daca nu doriti sa va schimbati CI atunci poate aveti pasaport valabil pe o perioada mai indelungata decat sederea dvs. pe teritoriul Germaniei de care puteti uza la nevoie. De preferabil este sa va faceti CI pentru a evita ca la intoarcerea acasa sa aveti surprinderea de a primii amenda intre 40-80 lei pentru expirarea CI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat, intrare in tara axelluke axelluke Daca plec in vacanta pentru 3 zile, intr-o tara din UE, si imi expira buletinul cu o zi inainte de a ma intoarce, risc sa fiu oprit la aeroport sau sa am alte ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie ca sa ies din tara? lavi23 lavi23 Vreau sa plec intr-o vacanta de 2 saptamani in Lisabona si nu am pasaport, nu am iesit niciodata din tara si sunt un pic ingrijorata la vama sa nu ma lase sa ... (vezi toată discuția)