Am si eu o nelamurire.....
CEI care lucreaza in regimul second hand au de platit Tva dor pe diferenta dintre pretul de achizitie si cel de vanzare.
Prin urmare cum folosesti casa de marcat pentru aceasta imi ia TVa 24% pe suma marcata. Cei de la Reprezentanta sau uitat cam lung la mine cand le-am spus ca eu platesc Tva dar nu pe TOATA SUMA INCASATA.
degeaba se uita lung cei de la reprezentanta... ei sunt singurii in masura (obligati si autorizati) sa evidentieze pe bonul fiscal tva-ul specific bunurior second hand.
casa de marcat trebuie configurata astfel incat sa nu apara TVA pe bonul fiscal, iar dvs. trebuie sa tineti o evidenta speciala a achizitiilor, livrarilor si bazei impozabile pentru bunurile supuse regimului special.
de ex. daca vindeti intr-o perioada bunuri de 100.000 lei a caror valoare de intrare este de 80.000 lei, atunci marja de profit cu TVA inclusa este de 20.000 lei.
20.000 x 24/124 = 3.871 lei - tva colectata
20.000 - 3.871 = 16.129 lei - baza impozabila
Tva
silvianc
Sunt o firma platitoare de tva.intermedieri auto.Cumpar auto second-hand din romania de la firme platitoare de tva.Cum facturez la firme in comunitate ... (vezi toată discuția)