avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ACTE NECESARE PTR. IESIRE MINOR DIN TARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ACTE NECESARE PTR. IESIRE MINOR DIN TARA

BUNA ZIUA!
CE ACTE TREBUIESC,PTR. CA SOTIA MEA SA VINA CU COPILUL IN ANGLIA?
TREBUIE DECLARATIE LA NOTARIAT?
PASAPORT PTR.COPILUL MINOR?===COPILUL ARE 4 ANI.

VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 18:01, 7 Ianuarie 2012
Dupa cum am inteles dvs. v-a afla-ti in Anglia,atunci are nevoie de o procura facuta de dvs. la notariat(o puteti face in Anglia) si bineinteles de pasaport !
Copilul are nevoie de pasaport. Pentru emiterea pasaportului este necesar acordul ambilor parinti. In acest sens, trebuie sa trimiteti mamei o declaratie autentificata prin care va exprimati acordul cu privire la emiterea pasaportului.
Dupa ce se elibereaza pasaportul, va trebui sa trimiteti o noua declaratie prin care va exprimati acorul cu privire la calatoria copilului in afara granitelor. Declaratia va include:
datele dumneavoastra, datele copilului din pasaport, datele mamei, scopul si durata calatoriei, ruta pe care se deplaseaza, daca minorul va ramane in strainatate cu dumneavoastra sau daca se intoarce in tara insotit de mama sau de altcineva.
Va sugerez sa apelati la serviciile ambasadei romane pentru autentificarea declaratiilor.
In cazul in care apelati la serviciile unui notar local, declaratiile trebuie apostilate conform Conventiei de la Haga din 1961: [ link extern ] /
apoi traduse si legalizate in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori maddallina_ maddallina_ buna ziua, am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara andreek andreek Buna seara,as dori sa va in treb de ce acte sunt nevoie pentru scoaterea minorului din tara de catre bunica.In speranta ca ma veti ajuta va multumesc. ... (vezi toată discuția)