avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... scoaterea minorului din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

scoaterea minorului din tara

Buna seara,as dori sa va in treb de ce acte sunt nevoie pentru scoaterea minorului din tara de catre bunica.In speranta ca ma veti ajuta va multumesc.

Andreea

Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:17, 23 Februarie 2012
Declaratie din partea parintilor/tutorilor prin care permit parasirea tarii cu bunica si modul de parasire a tarii si daca e cazul tarile tranzitate
Sunt necesare urmatoarele:
1. Pasaport individual pentru minor (sau CI daca are peste 14 ani, iar calatoria are loc in UE);
2. Declaratie autentificata din partea parintilor prin care isi exprima acordul cu privire la calatoria respectiva (autentificata in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale
straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961).
Declaratia trebuie sa contina:
- datele parintilor, ale minorului si ale persoanei insotitoare;
- scopul si durata deplasarii;
- statul sau statele de destinaţie;
- ruta pe care se deplaseaza;
-indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.
3. Cazier judiciar al persoanei insotitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura ciupriupi ciupriupi as vrea si eu sa stiu dak o declaratie data de sot in olanda la un notar public este suficienta k sa pot iesi cu fata din tara? (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara doar cu un parinte in vacanta marinaalexandrescu marinaalexandrescu Buna seara, am si eu o intrebare urgenta. Sotul meu a gasit un job in strainatate si trebuie sa plece saptamana care vine . v-a sta o perioada mai lunga de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire insotire minor pop_maria pop_maria doresc sa stiu ce fel de imputernicire trebuie sa fac mamei mele pentru a putea venii cu copilul meu in afara tarii acolo unde urmeaza sa lucrez de luna ... (vezi toată discuția)