avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Iesire minor din tara doar cu un parinte in vacanta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Iesire minor din tara doar cu un parinte in vacanta

Buna seara,

am si eu o intrebare urgenta. Sotul meu a gasit un job in strainatate si trebuie sa plece saptamana care vine . v-a sta o perioada mai lunga de timp, vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc sa pot iesi cu fetita afara din tara sa mergem sa-l vizitam. nu stiu cand mergem , probabil prima data de Sarbatori. dar noi stam in Constanta si avem obicei sa mergem cu prietenii si in Bulgaria la sfarsit de saptamana,plus ca la sfarsit de august suntem chemati la o verisoara in Italia. vreau sa plec cu masina personala -Bulgaria/Italia si la sot probabil cu avionul ca sunt peste 3000km si sezon de iarna

multumesc mult
Declaratia ambilor parinti care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei de catre minor, statul de destinatie,perioada in care se face calatoria,datele de identificare ale insotitorului.
Pe langa informatiile de mai sus, declaratia trebuie sa cuprinda si urmatoarele mentiuni:
a) scopul deplasarii;
b) ruta urmata pana in statul de destinatie;
c) indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.
Declaratia trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961. Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului.
Multumesc ptr raspunsul dvoastra prompt!
copilul v-a merge cu mine -eu fiind mama , vom merge in vizita la tatal ei ( de sarbatori), dar avem planuri sa plecam in vacanta la rude care locuiesc tot in afara tarii , dar asa cum am zis din cand in cand avem obiceiul sa mergem si la bulgari ptr plaja/ plimbare...etc
in cazul asta cum procedam? sunt mult mai multe tari vizate , perioade diferite de timp!
Sa treaca toate tarile vizate si cu valabilitate cat doriti, dar perioada bine determinata si nu prea mult in timp, nu mai mare de un an.
Va sti notarul cum sa redacteze declaratia.
multumesc din suflet ptr raspuns , merg sa vorbesc cu un notar!!

o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire insotire minor pop_maria pop_maria doresc sa stiu ce fel de imputernicire trebuie sa fac mamei mele pentru a putea venii cu copilul meu in afara tarii acolo unde urmeaza sa lucrez de luna ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura lydya_2004 lydya_2004 buna ziua!as avea si eu o nelamurire si va rog poate cineva sa ma ajute?luna trecuta mai exact pe 06.07.2011 barbatul meu a fost la consulatul Romaniei in ... (vezi toată discuția)
Procura ciupriupi ciupriupi as vrea si eu sa stiu dak o declaratie data de sot in olanda la un notar public este suficienta k sa pot iesi cu fata din tara? (vezi toată discuția)