avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzarea unui ap. cand sunt si alti locatari in el
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzarea unui ap. cand sunt si alti locatari in el

as putea sa aflu ce se intampla cu locuitorii unui ap. care au fost trecuti in spatiu printr-o cerere la biroul populatiei de catre proprietar,( care au CI si locuiesc la acea adresa) si care ulterior a vandut apartamentul? au ei vreun drept sau vor fi scosi afara imediat de catre noul proprietar?
Cel mai recent răspuns: ContSters234722 , utilizator 20:21, 7 Ianuarie 2012
Depinde ce prevede contractul de inchiriere.
depinde daca au vre-un titlu locativ legal ( contract de inchiriere, uzufruct) toate insa declarate la fisc. daca nu au titlu legal ,,doar acordul fostului proprietar pot fi evacutati fara probleme
nu stiu ce e aia uzufruct.Ce pot spune e ca sunt 2 nepoti luati in spatiu la politie de catre bunica si care au in prezent domiciliul la aceeasi adresa cu imobilul vandut de bunica.
Daca nu exista nici un contract prin care nepotii sa aiba dreptul sa locuiasca in apartament si dupa vanzarea acestuia de catre proprietar, cumparatorul poate sa ii evacueze din locuinta pe calea unei actiuni judecatoresti (daca refuza sa plece de buna voie), deoarece au fost simpli tolerati, fara drepturi locative proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna ziua In anul 2008 am luat pe cineva in spatiu , implicit facandu-i mutatie la mine( in prezent persoana respectiva nu locuieste la adresa aceasta). Pana ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu Nicole Nic Nicole Nic Buna ziua, va rog sa ma informez cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie delicata cu care ma confrunt de 1 an de zile : am luat in spatiu o persoana ( ... (vezi toată discuția)
Evacuare tolerat zallyna zallyna Am luat un nepot in spatiu, pentru a-si putea face buletin si pasaport. Acum are CI pe adresa casei mele, el neavand nici un drept de proprietate aici. El ... (vezi toată discuția)