Am luat un nepot in spatiu, pentru a-si putea face buletin si pasaport.
Acum are CI pe adresa casei mele, el neavand nici un drept de proprietate aici.
El sta mai mult in Italia, dar vine cand vrea si se instaleaza intr-o camera din casa mea si face bairamuri cu prietenii pe toata perioada sederii in Romania.
Mentionez ca eu detin nuda proprietate asupra acelui imobil, avand contract de intretinere cu mama mea si sotul acesteia, care sunt foarte bolnavi.
Cand am vrut sa-i interzic sa ma mai deranjeze, a ripostat ca are domiciliul acolo, si ca nu vine la mine, ci vine la mama.
Va intreb care este metoda legala de a scapa de acest individ turbulent, in conditiile in care mama din mila are tendinta de a-i permite acestuia sa locuiasca la noi, peste vointa mea.
Mama locuieste intr-o camera, avand drept de habitatie viagera, dar el se instaleaza unde vrea.
Nu prea am inteles de ce aveti doar nuda proprietate, in conditiile in care mama dvs. are un drept de habitatie viagera asupra unei incaperi, si nu un drept de uzufruct viager asupra intregului imobil.
Cert este insa ca legitimarea dreptului de folosinta se realizeaza cu titlul de proprietate, si nu cu buletinul.
Cunosc o persoana care a avut vreo 7 ani domiciliul in buletin la un apartament pe care il vanduse, dar nu s-a dus sa locuiasca acolo dupa ce a predat apartamentul cumparatorului.
Pe scurt, chemati Politia si dati afara individul.
Daca mama dvs. vrea sa il gazduiasca o poate face in limita dreptului sau, adica in camera sa.
Atentie insa ca in act sa nu se prevada uzufruct viager...
Dreptul de proprietate este un drept absolut si exclusiv, conferind proprietarului toate cele trei atribute: posesia, folosinta si dispozitia, asupra bunului sau, toate celelalte persoane fiind obligate sa nu faca nimic de natura sa aduca atingere acestui drept, cu exceptia situatiei in care sunt titularele vreunui drept statuat prin lege sau consimtit de proprietar.De vreme ce mama dvs. mai are doar un drept de habitatie, iar despre situatia toleratului nu s-a facut nici un fel de referinta in contractul de intretinere (in sensul ca va angajati sa-l "pastrati" in continuare), puteti face la judecatorie o cerere de evacuare a acestuia din imobil, pentru ca acesta nu detine nici un drept locativ asupra imobilului, mai ales ca in fapt nu locuieste acolo, deci nu-i incalcati dreptul la locuinta.
Am studiat mai bine contractul si spune:
Transmiterea de drept a proprietatii imobilului catre dobanditor se face azi, data autentificarii contractului, iar in fapt la data decesului meu, deoarece inteleg sa rezerv dreptul de uzufruct viager pentru mine.
Nu mentioneaza o camera sau tot, dar se subintelege tot.
Depuneti actiunea avand ca obiect evacuarea nepotului dvs. pe calea dreptului comun, nu pe calea unei ordonante presedintiale, pentru a fi sigur de castig.
Evacuare tolerat
zallyna
Buna ziua.
Am dobandit o casa in baza unui contract de intretinere, care spune ca \"transmiterea de drept asupra proprietatii imobilului se face incepand de ... (vezi toată discuția)