avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită evacuare tolerat
Discuție deschisă în Executare silită

evacuare tolerat

Buna ziua.
Am dobandit o casa in baza unui contract de intretinere, care spune ca "transmiterea de drept asupra proprietatii imobilului se face incepand de azi, data autentificarii actului, iar in fapt la decesul instrainatoarei, cu drept de uzufruct viager". Cum se traduce asta?
Un nepot imi ocupa abuziv o camera, pe care o tine inchisa, el fiind mare parte plecat la "munca" in alte tari.
Mentionez ca i-am dat o declaratie de luare in spatiu la SCLEP pentru a-si face buletin si are adresa la mine, dar nu are nici un drept de proprietate asupra imobilului.
Cum pot proceda la eliberarea acestei camere, care face parte din imobilul dobandit de mine?
Ce articol din noul cod civil se ocupa de evacuarea (toleratului)?
Cel mai recent răspuns: Raldinag , utilizator 13:23, 28 Februarie 2012
In baza contractului de intretinere,de la data asumarii clauzelor acestuia,aveti drept de folosire asupra imobilului,dar proprietarul acestuia nu deveniti decat dupa decesul instrainatoarei
Detaliati conditiile in care desi nu detineti titlu de proprietate asupra imobilului in discutie,
totusi sustineti ca ati dat o declaratie de luare in spatiu a nepotului la SCLEP pentru a-si face buletin si are adresa la mine???
Obtinerea formalitatilor legate de CI si stabilirea domiciliului se face exclusiv in baza acordului de vointa din partea proprietarului spatiului cu destinatia de locuinta .
Din punct de vedere juridic, "luarea in spatiu" in baza caruia se obtine o viza de flotant, este o forma de comodat, si nu un contrat de inchiriere in care sa fie prevazut un termen referitor la perioada de valabiliate. Singurul drept ce se poate naste este acela de a locui la adresa din buletin, transmitandu-se posesia locuintei. In calitatea de proprietar puteti sa solicitati verbal ca persoana in cauza sa isi schimbe adresa din buletin, in cazul in care va loviti de refuzul acestuia sa paraseasca proprietatea dvs .
Nedetinand calitatea si titlu de proprietatea supra imobilului,nu aveti calitatea sa solicitati evacuarea tertilor din imobil,drept ce revine exclusiv proprietarului imobilului respectiv persoana cu care ati incheiat contractul de intretinere
eu inteleg ca domnul ESTE proprietar, cu deosebirea ca el are nuda proprietate, iar instrainatoarea are dreptul de uzufrcut viager, respectiv instrainatoarea are dreptul de a folosi bunul - cu indatorirea de a-i pastra "substanta" - pe cand nudul proprietar are dreptul de dispozitie - el poate dispune de bun.
Doar instrainatoarea, respectiv beneficiara dreptului de uzufruct viager, are dreptul de a folosi bunul, nu si nepotul. si da, in calitate de nud proprietar, poate proceda la evacuarea oricarei alte persoane care foloseste in mod abuziv bunul.
bineinteles, avand in vedere ca deja ati dat o declaratie de luare in spatiu a nepotului la SCLEP, nu putem spune ca foloseste abuziv imobilul acum; prin urmare, primul pas este sa-l scoateti din spatiu - este dreptul dumneavoastra in calitate de proprietar, printr-o declaratie in acest sens la aceeasi institutie.
Ulterior, in situatia in care continua sa foloseasca imobilul, puteti proceda la o actiune in evacuare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare tolerat zallyna zallyna Am luat un nepot in spatiu, pentru a-si putea face buletin si pasaport. Acum are CI pe adresa casei mele, el neavand nici un drept de proprietate aici. El ... (vezi toată discuția)
Proprietara, sau nu? adyzar adyzar va adresez aceste randuri in speranta ca ma veti putea lamuri intr-o problema. Sunt proprietara unui apartament cu acte in regula, prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)