avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Prejudiciu de imagine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Prejudiciu de imagine

Buna ziua, am publicat pe un blog informatii sau mai bine zis comentarii/parerea personala (un feedback negativ care sa vina si in sprijinul altora care au de a face cu aceasta persoana) despre un medic cu care am avut de a face recent. Am atasat articolului si poza acestuia pe care am gasit-o pe internet. Medicul este de alta parere decat cea scrisa de mine pe blog, parere trimisa la adresa publicata a blogului si nu doreste ca aceasta parere sa fi publicata pe blog-ul respectiv.

Acum medicul spune ca este ilegala acesta forma de exprimare, ca urmare a discutiei pe care avut-o cu un avocat si ca ar intentiona sa intenteze un proces.

Aricolul a fost sters de pe acest blog si as vrea sa stiu daca medicul are posibilitatea de a putea intenta un proces.

De asemenea, in acest caz, catre cine se poate indreapta judecata catre cel care a redactat articolul sau catre cel care mentine blog-ul ? Este vorba de un blog unde poate oricine publica orice chiar sub anonimat si pe blog scrie clar ca nu-si asuma raspunderea pentru infrmatiile publicate.

Va pot da mai multe informatii despre acest caz.
Cel mai recent răspuns: Sorin Farcas , Consilier juridic 18:44, 7 Ianuarie 2012
Este clar, daca pe blog-ul respectiv scrie ca nu-si asuma rapsunderea, atunci judecata se va indrepta catre dvs.
Daca articolul a fost sters, pt. ce sa deschida proces?
Si daca o va face, domeniul acesta este foarte complex si se pot purta multe, multe discutii...
Si dreptul la o parere si libera exprimare o are toata lumea, sigur, in anumite limite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare foto fara acordul meu ancaruxandra ancaruxandra Buna seara, Cum pot da in judecata, in ce temei, o femeie care a publicat pe blog-ul ei poze cu copilul meu abia nascut la momentul respectiv?..adica acum 3 ... (vezi toată discuția)
Raspundere juridica - blog de stiri homebet homebet Buna ziua, As vrea sa deschid un site de tipul unui ziar online in care sa fie publicate stiri si informatii despre ceea ce se intampla intr-o companie spre ... (vezi toată discuția)
Atac la persoana & injurii pe un blog personal. ce cai legale am? mihneaandrei mihneaandrei Datorita unor conflicte de natura personala, m-am regasit pe un blog romanesc cu poze reale si nume real, cu link catre pagina mea de Facebook (ce acum sunt ... (vezi toată discuția)