avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... publicare foto fara acordul meu
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

publicare foto fara acordul meu

Buna seara,

Cum pot da in judecata, in ce temei, o femeie care a publicat pe blog-ul ei poze cu copilul meu abia nascut la momentul respectiv?..adica acum 3 luni si un pic..eu nu am stiut asta decat dupa ce a publicat, nu eu i-am trimis pozele ci tatal copilului meu care e cam naiv si crezand in prietenia de dupa 17 ani de casatorie, ea fiind fosta sotie...acum articolul nu mai e vizibil pe blog, in urma dorintei mele, dar este trecut pe privat, iar aceasta femeie continua sa ma atace pe orice cale, desi nu eu sunt motivul despartirii lor si ea anyway, are o alta relatie...ea nu locuieste in tara, dar am copie dupa certificatul ei de nastere si numarul de rezidenta din tara unde se afla acum...
Multumesc anticipat,
Anca Barzan
Cel mai recent răspuns: ancaruxandra , utilizator 06:06, 20 Iulie 2010
nu cred ca aveti ce face avand in vedere faptul ca nu se poate dovedi cine a publicat aceste poze si mai mult decat atat sotul dvs a transmis acele poze....si totusi este sotul dvs nu?
Multumesc pentru raspuns, dar, am uitat sa precizez 2 lucruri:
1.NU ESTE sotul meu, ci doar omul cu care am intretinut o relatie de concubinaj in urma caruia s-a nascut copilul nostru...
2. se poate dovedi cine a publicat pozele pt ca am mail-uri primite cu comentariile celor care citeau postul respectiv, am discutia scrisa dintre mine si tatal copilului in care imi exprim opinia cu privire la lipsa acordului meu, am mail-ul de la FEMEIA RESPECTIVA in sine, unde imi spune ca a crezut ca are acordul meu, prin tatal copilului si dovada ca postul nu a fost sters, ci doar trecut pe privat, plus un post ulterior celui cu pozele copilului meu, in care autoarea blogului isi exprima idignarea ca i-a fost trecut postul pe privat de catre tatal copilului, fara sa i se ceara acordul, si unde spune ca nu e sters, ci doar invizibil pt public!
Nu credeti ca cu o hartie de la Judecator, ea va prezenta articolul publicat?
Imi cer scuze ca nu am fost foarte clara de la inceput.
Deci, ce se poate face, date fiind dovezile?

Cu multumiri,
Anca Barzan
Stimata doamna,
din punctul meu de vedere nu aveti ce sa-i faceti acestei persoane, nu exista o lege aplicabila in acest sens...sau cel putin....nu din cate stiu eu...regret!
mda, multumesc frumos pt raspuns :(..tocmai revizuiam postul ulterior celui cu pozele fiicei mele, si toate discutiile referitoare la asta...scrie ea clar acolo ca postul nu e sters ci doar trecut pe privat,samd..as avea o tona de dovezi :(..
stimata doamna,
sunt in asentimentul dvs pentru ca si eu am o fetita si credet-ma ca nu m-as simti confortabil daca i-as vedea poza pe un site sau blog.....insa vedeti dvs....nu as avea parghiile legale sa-mifac dreptate....DIN punctul meu de vedere am spus...daca este vreun coleg care are alta parere.....este foarte greu de demonstrat intentia, folosinta,postarea...etc.....si in plus....POATE persoana care scrie in blog nici nu este cine va ganditi dvs......daca este altcineva cu idenititatea ei....la acest aspect v-ati gandit?

Alte discuții în legătură

Expunere minor in poza de catre sotia fostului sot puimicc puimicc Este legal ca sotia fostului meu sot sa isi puna pe facebook la poza de profil o imagine in care este ea, fostul sot si copilul meu? Am divortat si copilul ... (vezi toată discuția)
Poze publicate cu fiul meu fara acordul meu alinadaniele alinadaniele Eu am un baietel de un an si 5 luni,sunt despartita de 6 luni de tatal copilului.Problema este ca el si-a facut alta relatie cu o femeie,iar de cand este cu ea ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu de imagine 1costi 1costi Buna ziua, am publicat pe un blog informatii sau mai bine zis comentarii/parerea personala (un feedback negativ care sa vina si in sprijinul altora care au de ... (vezi toată discuția)