avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

parti sociale

in ce conditii un asociat la un srl isi poate vinde partile sociale?
este necesar acordul celuilalt asociat in cazul cand sunt 2 asociati sau hotararea AGA?
daca da, ce fapta savarseste cel care vinde partile sociale fara sa fie data o hotarare a AGA?
Da, este necesar acordul celuilalt asociat; de asemenea si hotararea AGA.

Citind Legea societatilor comerciale (Legea 31/1990 republicata) veti afla acolo exact toti pasii ce trebuie urmati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat din srl igna_florin igna_florin intr-un srl cu doi asociati unul se retrage ce pasi trebuie urmati dupa? trebuie schimbat actul constitutiv sau nu? daca da va rog sa imi spuneti ce pasi ... (vezi toată discuția)
Asociat "formal"-cui ma adresez alex12345 alex12345 buna ziua, as dori sa stiu urmatoarele: -sunt asociata cu 50% intr un srl - alt asociat detine 50% si este si administrator - de 3 ani niciunul dintre ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator mariusdan1 mariusdan1 Sunt asociat intr-un SRL alaturi de alti 2 asociati. Un asociat are 40 % Al doilea asociat 40% Si eu al treilea asociat 20% Al doilea asociat are si ... (vezi toată discuția)