avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator

Sunt asociat intr-un SRL alaturi de alti 2 asociati.
Un asociat are 40 %
Al doilea asociat 40%
Si eu al treilea asociat 20%
Al doilea asociat are si calitatea de administrator.
In actul constitutiv al societatii la "Conducerea si administrarea societatii" scrie:
"Societatea va fi reprezentata si administrata de catre asociatul al doilea numit pe o perioada nelimitata sau pana la numirea unui comitet de directie"
Intrebarea mea este:
- Cum poate fi revocat administratorul societatii si care sunt actele care trebuiesc intocmite pentru aceasta, in conditiile in care suntem de acord cu revocarea primul asociat si al treilea?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mariusdan1 , utilizator 19:43, 23 Octombrie 2011
Schimbarea adminsitratorului se poate face Hotararea Adunarii Asociatilor luata cu majoritate daca Actul Constitutiv nu prevede o alta modalitate in care se iau deciziile...
Confundati putin prerogativele legale ale asociatilor si ale administratorilor...Asociatii sunt cei care il desemneaza pe administratori nu invers, conform actului constitutiv si al Legii nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. In principiu prin hotararea adunarii generale administratorul poate fi revocat. In ceea ce priveste asociatii daca acestia nu se inteleg sa-si cesioneze partile sociale, se pot retrage din societate sau pot cere excluderea unui asociat in conditiile art. 222-226 din Legea nr. 31/1990. Sfatul meu este sa discutati cu un avocat specializat in drept societar, pentru a putea lua o decizie buna.
ok. multumesc frumos.
nu stiam daca pot revoca administratorul prin hotarare AGA in conditiile in care administratorul care este si asociat refuza sa semneze hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator care este si administrator andra1234 andra1234 editare titlu...care este si ASOCIAT buna seara, un srl are doi asociati, fiecare cu 50-50%. unul dintre cei 2 este administrator. Doresc excluderea ... (vezi toată discuția)
Problema asociati frank frank buna ziua,am o problema cu asociatul meu si as avea nevoie de cateva lamuriri pe scurt: srl cu 5000 lei cap social,am creditat firma in ultimii 5 ani cu ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)