avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale problema asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

problema asociati

buna ziua,am o problema cu asociatul meu si as avea nevoie de cateva lamuriri
pe scurt: srl cu 5000 lei cap social,am creditat firma in ultimii 5 ani cu aprox 150000 euro,asociatul meu e strain si nu il intereseaza,am rate ,leasing etc,dar am doar 20% din firma si el 80 %,si nu vrea sa mi cesioneze nimic.
ce e de facut?
am intales ca pot sa l scot din firma cu creditarea asta?
va rog un raspuns! multumesc
Cel mai recent răspuns: frank , utilizator 14:55, 28 Iulie 2012
Puteti, este adevarat!

Dar, va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens, daca el nu coopereaza.
Conditiile legale pentru excluderea unui asociat sunt cele prevazute de art. 222 din legea nr. 31 / 1990. Verificati si in actul constitutiv daca aveti ceva reglementat in acest sens. Faptul ca un asociat nu doreste sa isi cesioneze partile sociale nu poate fi cauza de excludere din societate, la fel si cu privire la creditarea societatii, daca nu crediteaza societatea nu fi exclus, cu exceptia situatiei in care nu aduce aportul la care s-a obligat.
Majorati capitalul social din creditarile facute si veti deveni asociat majoritar.
Ca sa faca majorarea ar avea nevoie de o AGA unde din cauza procentelor detinute nu are nici o rata de succes.
da am facut asta dar intre timp m a revocat ca administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociat nerotudor nerotudor Buna seara.Va rog a-mi raspunde la urmatoarea speta: Un asociat care detine 45% din capitalul social al unui SRL (celalalt actionar detine 55% si este si ... (vezi toată discuția)
Excluderea unui asociat din sc Cristina Andreea M Cristina Andreea M Am o agentie de turism cu 3 asociati. Firma am cumparat-o de la o persoana X care avea licenta si brevet de turism. Pentru a fi valabil in continuare (licenta ... (vezi toată discuția)
Participare asociat la pierdere in srl Titel10 Titel10 Buna ziua, Cazul: SRL cu trei asociati, fiecare cu 33,33% participatie la profit si pierdere. Societatea a avut pierdere mare in 2009 (mult mai mare decat ... (vezi toată discuția)