Acum 5 ani am achizitionat o masina, in rate pe 7 ani. Obligatoriu am intocmit si o asigurare tip CASCO, fara fransiza, negociata de banca (cred).Inainte de sarbatori am avut un accident cu masina. In urma constatarii efectuate de service si inspector se pare ca e dauna totala. Avand in vedere ca suma asigurata depaseste cat mai am de dat la banca, suma data de asigurator va intra in contul bancii ca sa stinga datoria ramasa. Intrebare este daca asiguratorul imi ia masina, avand in vedere ca in contract nu este precizat ce se intampla cu masina in caz de dauna totala.
Mentionez ca in clauze este prevazut ca in caz de furt sa fiu despagubit cu 100% din val reala la mom. accidentului, iar in caz de dauna totala cu 85% din val reala la mom. accidentului.
Asiguratorul nu ar trebui sa-mi zica dinainte toate astea?
Va rog un raspuns urgent, luni trebuie sa ma hotarasc #-o.
Pagubitul de regula ramane si cu epava.Mai sunt cazuri in care asiguratorul ofera o diferenta si sa o pastreze el, asiguratorul nefiind obligat sa retina epava.
In cazul dv suma asigurata revine bancii deoarece polita era cesionata iar dupa ce banca isi va opri suma pe care o mai datorati bancii restul de bani vor fi virati in contul dv. Deasemeni va revine si epava pe care o puteti valorifica personal, deoarece asiguratorii nu opresc epavele si nici nu le valorifica ei.
in primul rand, nu inteleg de ce dupa 5 ani din cei 7, suma pentru dauna totala care vi s-ar cuveni nu acopera diferenta de credit nerambursat??Aveti asa de mari restante??
Cat priveste ce se intampla in caz de dauna totala la vehicul asigurat, cu cesiunea despagubirii catre banca care v-a acordat imprumutul sa achizitionati masina, modalitatea de calcul al despagubirii ar trebui sa o gasiti in contractul de asigurare. Acest document trebuia sa va fi inmanat la incheierea contractului.Desigur, si dvs. ar fi trebuit sa cereti acest document complet, cu toate anexele contractului, sa le cititi atunci si sa mergeti la asigurari pt. lamuriri.
Puteti face asta si acum, sa va lamuriti ce se va intampla si daca puteti obtine macar epava.
Insa sa aveti in vedere ca si banca va dori sa isi recupereze intreaga datorie.
nu suma e problema. jumatate din suma asigurata acopera restanta la banca. Problema este daca asiguratorul imi ia masina in caz de daunatotala, dupa ce ma despagubeste. Exista un oct.16 in clauzele din contract prin care se stipuleaza ca au dreptul sa vanda ce se mai poate vinde din epava, iar in contract se precizeaza ca in caz de furt sunt despagubit cu 100% din vasig, iar in caz de dauna doar cu 85% din vasig, ceea ce ma face sa cred ca ca diferenta de 15% ar insemna valoarea epavei care mi o lasa mie. Asiguratorul local a zis ca "nu se stie inca" daca e chiar asa, iar cei de la Bucuresti nu vor sa-mi raspunda la email, ca telefen pt relatii cu clientii nu au.
Din cate am vb pe la alte companii de asigurari, exista obiceiul sa se vanda epavele la licitatii. Eu nu inteleg daca contractul meu le da dreptul la asa ceva, avand in vedere acea diferenta de 15%.