Acum 5 ani am achizitionat o masina, in rate pe 7 ani. Obligatoriu am intocmit si o asigurare tip CASCO, fara fransiza, negociata de banca (cred).Inainte de sarbatori am avut un accident cu masina. In urma constatarii efectuate de service si inspector se pare ca e dauna totala. Avand in vedere ca suma asigurata depaseste cat mai am de dat la banca, suma data de asigurator va intra in contul bancii ca sa stinga datoria ramasa. Intrebare este daca asiguratorul imi ia masina, avand in vedere ca in contract nu este precizat ce se intampla cu masina in caz de dauna totala.
Mentionez ca in clauze este prevazut ca in caz de furt sa fiu despagubit cu 100% din val reala la mom. accidentului, iar in caz de dauna totala cu 85% din val reala la mom. accidentului.
Asiguratorul nu ar trebui sa-mi zica dinainte toate astea?
Va rog un raspuns urgent, luni trebuie sa ma hotarasc #-o.
Da, epava ramine la dv. in conditiile in care va convine suma propusa de despagubire. Din cite am inteles aveti 85% din suma asigurata ceace este un procent foarte bun (+ epava). Daca nu va convine suma si vreti o suma mai mare e posibil ca aciguratorul sa va ceara epava sa o vinda el si probabil sa va mai dea o parte din valoarea obtinuta in urma vinzarii (au existat si asemenea cazri numai daca proprietarul masinii a fost de acord).