avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara-urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara-urgent

Buna seara,daca am un salariu de 1200 lei in mana dintre care 600 lei platesc rata in fiecare luna,cat pot platii minim pentru pensia alimentara a copilului?mentionez ca suma vreau sa fie minima in acte doar,in realitate ma voi ocupa de tot.va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:39, 8 Ianuarie 2012
Cuantumul pensiei de intretinere pentru un copil este de pana la un sfert din veniturile dvs. nete (nu obligatoriu 25% din venituri).
Cel mai simplu ar fi sa va intelegeti cu mama copilului si sa propuneti o suma, pentru a nu vi-o fixa instanta de judecata.
Altfel, urmeaza sa aduceti dovezi pentru a se dispune de catre judecator sa platiti o suma cat mai mica.
Pensia de intretinere are prioritate oricaror alete datorii. Instanta nu este interesata de cuantumul ratei pe care o platiti, iar tendinta generala este de a acorda maximul prevazut de lege atunci cand e vorba de pensiei de intretinere. Astfel, va veti avea lejer de platit 25 % din net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara conico conico buna ziua! as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu! el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara zaitev.mihaela zaitev.mihaela Am divortat si mi s-a stabilit pensia alimentara de 275, 5 lei. Intre timp fostul sot s-a ahgajat la alta firma si mi-a propus sa micsoram pensia alimentara la ... (vezi toată discuția)