Buna seara,daca am un salariu de 1200 lei in mana dintre care 600 lei platesc rata in fiecare luna,cat pot platii minim pentru pensia alimentara a copilului?mentionez ca suma vreau sa fie minima in acte doar,in realitate ma voi ocupa de tot.va multumesc
Cuantumul pensiei de intretinere pentru un copil este de pana la un sfert din veniturile dvs. nete (nu obligatoriu 25% din venituri).
Cel mai simplu ar fi sa va intelegeti cu mama copilului si sa propuneti o suma, pentru a nu vi-o fixa instanta de judecata.
Altfel, urmeaza sa aduceti dovezi pentru a se dispune de catre judecator sa platiti o suma cat mai mica.
Pensia de intretinere are prioritate oricaror alete datorii. Instanta nu este interesata de cuantumul ratei pe care o platiti, iar tendinta generala este de a acorda maximul prevazut de lege atunci cand e vorba de pensiei de intretinere. Astfel, va veti avea lejer de platit 25 % din net.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
conico
buna ziua!
as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu!
el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)