avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daune provocate de vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daune provocate de vecinul de deasupra

Buna ziua tuturor

In apartamentul de deasupra mea s-au facut in luna iulie-august lucrari de modernizare. Problema este ca proprietarul a apelat la o echipa mai putin avizata, care a lucrat cu "picioarele".
M-au inundat in baie, si dupa vreo luna pe holul de langa baie. Pana acum 2 saptamani m-am certat cu ei sa-si repare in casa si sa vina sa repare si la mine.
Acum, cand s-a incarcat instalatia ptr incalzire m-au inundat in bucatarie.
Problema sta in felul urmator: la baie au nodificat toate traseele tevilor de apa (au scos cada si au pus cabina de sus, au mutat chiuveta paralel cu pozitia initiala), au iesit cu bucataria in balcon(spargand un perete de rezistenta) si au daramat o debara, blocand aerisirea.
Intrebarea mea este: pot verifica intr-un fel daca toate aceste modificari au autorizatie? Si ii pot presa intr-un fel sa repare in timp util (daca se da drumu la caldura, cred ca o sa am piscina in bucatarie #-o)?
E inutil sa va spun ca initial am apelat la bunul simt al proprietarului si mi-am racit gura degeaba X-(.
Astept cu interes un raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:45, 24 Octombrie 2008
va adresati primariei sa vedeti daca li s-a dat vreo autorizatie in acest sens...nu prea cred...
apoi pt. repararea prejudiciului creat, daca nu inteleg de bunavoie, va trebui actiune in instanta.

av. vasilescu
Stau in sectorul 2. La primaria de sector pot verifica legalitatea modificarilor? Am dreptul sa cer acest lucru?
Administratorul are vreo obligatie fata de mine si fata de proprietatea mea? El mi-a zis ca nu ar vrea sa se bage (cred ca i-a picat ceva de la vecinul de deasupra :sorry: ).
Totodata, sunt curioasa pe cine as putea sa chem sa faca o expertiza pentru corectitudinea si legalitatea modificarilor?

Multumesc pentru promptitudine.

Monica
Ma poate ajuta cineva cu aceste detalii?

Multumesc frumos
Responsabilitatea este exclusiv a vecinului de deasupra Dv. Puteti cere ajutorul primariei pentru un expert. Cel mai bine v-ar fi prins acum o asigurare pe casa si pe bunuri. Chiar nu aveati probleme. Ei s-ar fi ocupat de recuperarea pagubelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am si eu o mare problema cu vecinul de desupra mea. ... Alex_a91 Alex_a91 Buna seara, Am si eu o mare problema cu vecinul de desupra mea. A inceput sa isi renoveze apartamentul si au inceput si la mine problemele. Prima data m-a ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament dadoda67 dadoda67 Am un vecin la etajul superior (deasupra unde locuiesc) care si-a daramat un zid la la prima camera desfiintand asfel baia (baia era despartita de camera de ... (vezi toată discuția)
Inundatie locuinta! lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Vecinii care locuiesc deasupra mea au inchiriat locuinta si au plecat din tara. In aceasta ... (vezi toată discuția)