avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura exequator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura exequator

Buna. Am in posesie sentinta spaniola legalizata cu apostila de la Haga (sentinta in care mi se da custodia fiicei mele cu dreptul de a calatori fara acordul tatalui si de a lua decizii cu privire la minora). Am trimis in tara aceste acte impreuna cu citatia ce a fost trimisa tatalui minorei (documentul este legalizat), si am imputernicit pe o persoana din Romania care urmeaza sa depuna actele la Judecatoria din Romania unde apartin, dupa ce toate documentele vor fi traduse.

Acum..as dori sa stiu cam cat dureaza procedura de execuator.
Eu si tatal fetitei suntem romani, din acelasi judet si nu am fost casatoriti legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana s , utilizator 03:53, 9 Ianuarie 2012
in general merg greu executarile.
1 an cam asa.
Atentie, nu la judecatorie, ci la tribunal.
Daca toate actele sunt in ordine, la primul termen se termina, doar ca are si cai de atac.
multumesc. un alt avocat mi-a spus ca in maxim o luna de la data depunerii actelor, o sa am sentinta recunoscuta si in Romania.
aici mi se spune ...un an


...In cazul meu, tatal fetitei traieste in alta tara din Uniunea Europeana si nu s-a mai interesat de minora de un an jumate. Fetita s-a nascut aici in Spania. Aici mi-au dat custodia definitiva.

De ce ar dura mult..cand exista un minor fara acte de rezidenta si, implicit, fara drepturi, care traieste in Spania? Nu ii pot solicita documentele necesare aici si in luna Mai face 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sentinta spaniola in romania ana s ana s buna. ma confrunt cu o situatie destul de ciudata. va rog sa ma lamuriti..o sentinta spaniola , definitiva, legalizata cu apostila de la Haga in Spania, apoi ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort spaniola? Adrian Adrian Adrian Adrian de la judecatoria din spania miau eliberat o copie dupa sentinta de divort am duso la notar in spania am legalizato am apostilao am traduso am legalizato ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea procurii...in cazul acordului tatalui de a parasi(mama)romania cu minorul ana s ana s daca tatal face procura sa pot parasi spania cu minorul pt a merge in romania, cat timp e valabila(s-ar putea sa nu plec in perioada asta). apoi,,,pt a ma ... (vezi toată discuția)