avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

mama mea a decedat in urma cu 3 ani ce acte imi trebuie ca sa pot face succesiunea multumesc:)mentionez ca fratele meu are domiciliul in germania trebuie sa fie si el de fata in momentul succesiunii-
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:17, 8 Ianuarie 2012
Obligatoriu.
nu e obligatoriu sa fie de fata in momentul succesiunii atat timp cat a acceptat succesiunea instanta ii va atribui cota legala. Citarea in acest caz se va face prin publicitate. Ar fi totusi indicat ca fratele dumneavoastra sa mandateze un avocat care sa ii reprezinte interesele si care sa poata semna o eventuala tranzactie in cazul in care va intelegeti si vreti sa evitati achitarea unor taxe de timbru exorbitante la valoarea reala a masei de impartit.
Succesiunea o puteti face si la notar. Daca fratele a facut declaratia de acceptare a mostenirii sau dvs nu I contestati calitatea de mostenitor. Si I'l puteti reprezenta dvs la succesiune acesta dandu va procura la Consulatul Romaniei in limba romana sau la un notar din Tara respectiva cu apostila tradusa si legalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament roby2019 roby2019 Fratele meu este in Germania de ceva timp impreuna cu sotia si doreste sa cumpere un apartament in Romania.Problema e ca la consulat e distanta mare si vrea sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare a succesiunii Dorinela0102 Dorinela0102 Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei. Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate ... (vezi toată discuția)
Partaj meluzu meluzu poate fiul meu sa reprezinte pe mama lui la notar pentru partaj (vezi toată discuția)