avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Pot recupera taxa de poluare?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Pot recupera taxa de poluare?

Buna ziua,
Am platit taxa de poluare in martie 2011, pentru o masina adusa din Germania, in suma de 1500 lei, conform OUG 50/2008. As dori sa stiu cum pot recupera aceasta taxa.
Care sunt pasii care trebuie facuti?
De ce documente am nevoie.?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 11:32, 8 Ianuarie 2012
faceti o cerere unde ati paltit-o , desi sansele sunt fff. mici . daca nu se rezolva, doar prin instanta.
Daca raspunsul primit de la Administratia Financiara unde ati platit taxa este negativ, sau nu vi se raspunde in termen de 30 de zile, va adresati instantei de contencios administrativ( tribunalul). Actele necesare: copie carte de identitate auto, dovada platii taxei precum si refuzul autoritatii financiare de restituire a taxei( ori dovada ca nu v-a raspuns in termen de 30 de zile de la data cererii de restituire).
Avand in vederea jurispridenta CEDO, aveti sanse maxime, in sensul ca acum practica in Romania este unitara.


c.j. Minodora Sorian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea in baza unei hotarari judecatoresti a taxei de poluare gorbe.vasile gorbe.vasile Am inteles din partea unui vecin ca a reusit prin instanta sa-si recupereze banii platiti ca taxa de poluare la un autoturism cumparat de el din Germania . ... (vezi toată discuția)
Reclamatie primar pentru refuz raspuns?? julius.jr julius.jr Am depus cerere la o primarie pt a-mi elibera un istoric rol fiscal, copie dupa reg agr. 1980-1990, cine a platit imp. pentru acest rol,etc. Pentru tot ce am ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare dingofl dingofl as dori sa stiu ce sanse am sa-mi recuperez taxa de poluare platita in oct 2008 am facut o cerere in acest sens catre finante si astept raspuns. daca va fi ... (vezi toată discuția)