avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 248 alin 1 lit e
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 248 alin 1 lit e

buna ziua si la multi ani
pe data de 21.12.2011 am depus demisia fara a efectua preaviz,din cate am inteles urma ca decizia sa fie pe disciplinar(absent nemotivat):in 05.01.2012 am inteles ca decizia a fost facuta cu art 248 anin.1 lit.e;urmand sa o semnez sau nu pe data de 9.01.2012(cand va fiprezent si dir gen)
ce ar trebui sa fac
multumesc
Cel mai recent răspuns: marian1401 , utilizator 13:59, 8 Ianuarie 2012
Art.248 alin.1 lit.e C.mun. reprezinta sanctiunea aplicata, si anume : desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
In acest caz, temeiul de drept al incetarii raportului de munca va fi art.61 lit.a C.mun.

Daca nu semnati de primirea deciziei de desfacere a c.i.m., atunci comunicarea deciziei se va face prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de dvs angajatorului.

De la data primirii va incepe sa curga termenul de 30 de zle pentru a o contesta in instanta.
multumesc
daca e pe disciplinar si atat nu ar trebui sa fi fost chemat intr o comisie ;lucru care nu sa intamplat
Da, inainte de a se emite o astfel de deciziei trebuia efecatuata cercetarea disciplinara prealabila .... in lipsa acesteia, decizia de desfacere a c.i.m. este lovita de nulitate absoluta.
dovada nulitatii se face prin contestatie sau....
Nulitatea deciziei o constata instanta de judecata ... dovada nulitatii constituie tocmai lipsa cercetarii disciplinare prealabile ...

Alte discuții în legătură

Demisia carmen-luiza carmen-luiza Am lucrat o scurta perioada de timp intr-o companie si am decis sa nu mai lucrez pentru ca nu mergeau treburile. Am discutat cu angajatorul,l-am informat ca nu ... (vezi toată discuția)
Art.61lit.a? anairam_unid anairam_unid Daca un angajat nu a mai venit la serviciu de 20 de zile si nici la telefon nu mai raspunde cum pot proceda ca sa ii inchid contractul de munca ? (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara Utilizatoarea Utilizatoarea Buna ziua. Caz: salariatul lipseste de la munca de 3 zile; 4-a zi vine si solicita incetarea C.I.M.; i se cere sa scrie o declaratie pentru motivarea ... (vezi toată discuția)