avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere disciplinara

Buna ziua. Caz: salariatul lipseste de la munca de 3 zile; 4-a zi vine si solicita incetarea C.I.M.; i se cere sa scrie o declaratie pentru motivarea absentelor nemotivate si declara ca a lipsit din motive personale. Intrebare: se poate inceta C.I.M disciplinar in acest caz, pentru absente nemotivate? (fara cercetarea disciplinara). Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Utilizatoarea , utilizator 12:16, 11 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara cercetarea disciplinara nu i se poate aplica sanctiunea desfacerii disciplinare a c.i.m.

Art.248 C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
......

Art.251 C.mun.
(1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
....
Multumesc! O zi buna sa aveti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la locul de munca Seeel26 Seeel26 Buna ziua ! Am un salariat care dupa ce si-a incasat salariul nu s-a mai prezentat la locul de munca . Pot sa il acționez in instanță ? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim pentru absente nemotivate laura-jurist laura-jurist Buna ziua Se poate dispune desfacere CIM pentru absente nemotivate mai mari de 5 zile consecutive de la locul de munca FARA cercetare ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)