Bunaziua, am o intrebare: este necesara cumpararea rovignetei pentru remorca cu masa maxima 750 kg, daca aceasta este tractata de un autoturism mic (1400 kg) care are cumparata deja o rovigneta? multumesc anticipat!
OG nr. 15/2002
Art. 1. - (1) In intelesul prezentei ordonante, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:
a) vehicul - orice autovehicul rutier inmatriculat, avand cel putin doua axe, sau un ansamblu format dintr-un autovehicul si semiremorca ori remorcile tractate de acesta;
....
e) tarif de utilizare - o anumită sumă a cărei plată conferă unui vehicul dreptul de a utiliza, pe parcursul unei perioade date, reţeaua de drumuri naţionale din România, concesionată Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A.;
.....
Nu este necesar sa achizitionati rovinieta si pentru remorca ...
am observat ca spune ca vehicul= ansamblu de autovehicul si semiremorca ceea ce nu spune nimic de masa max aut.eu detin un autoturism 8+1 si o platforma auto cu masa max 2 t cu 2 punti si trecuta in talon remorca nu semiremorca. in acest caz sa inteleg ca imi va trebui?nu am vazut intalnit o categorie pentru asta
Astăzi m-a oprit un domn de la Rutiera si mi-a scris proces verbal cu amenda in valoare de 1250 lei pentru faptul ca aveam vigneta pentru autoutilitara de 3.5 tone si aveam si remorca de 2.7 tone. Cică ansamblul depaseste 3.5 tone si se incadreaza la categoria C. Mi se pare o aberatie sa platesc pe un an vigbeta la autoutilitara si cand am remorca sa mai platesc odata pentru ansamblu. Binenteles ca nu am semnat si au zis ca o sa imi trimita prin posta procesul verbal. Am impresia ca incearca sa vada daca pica prostu, daca semnezi esti bun de plata...
sa ii mai zici la prostul ala cand te mai opreste ca nu ai nevoie de categoria C,dar ai nevoie de categoria B+E,ceea ce este diferit.Este un ansamblu,nu corp comun!!Sa stea jos,are 4
Rovineta
Yani1
Buna ziua dețin un tractor viticol 445 am primit amenda pentru rovineta între punctul Ramnicu Sărat Județ Buzau și———naționala Buzau. Doresc sa ... (vezi toată discuția)