avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntarea la preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntarea la preaviz

Am fost angajat intr-o unitate bugetară şi mi s-a redus postul ( am cumulat pensia cu salarul). Am primit preaviz de 15 zile dar nu mai vreau sa merg la serviciu până la terminarea perioadei de preaviz. Am facut cerere de renunţare la preaviz, nu ştiu dacă este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 20 Octombrie 2008
1. Legal, nu puteti renunta dvs. la preaviz. In perioada de preaviz puteti lucra numai 4 ore pe zi sau cele 4 ore libere le puteti lua cumulat daca angajatorul este de acord.
2. Daca nu va prezentati la serviciu in perioada de preaviz va poate inceta CIM disciplinar.
3. S-ar putea ca angajatorul sa va aprobe cererea de renuntare la praviz (!?) pentru a nu va mai plati dar in aceasta perioada trebuie sa fiti pontat intr-un fel: nemotivat, concediu de odihna, concediu fara plata.
Perioada de preaviz ar fi trebuit sa fie de 20 de zile.
La preaviz poate renunta total sau partial doar angajatorul. Angajatul nu.
Persoanele concediate în temeiul art. 65 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare.
Potrivit CCMN, termenul de preaviz in cazul concedierii este de 20 de zile lucratoare.:)

Mia bine solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. In acest caz, nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Demisie-art 81 pct 8 liveomars liveomars La insistentele angajatorului( nu mi-a dat salariul la timp,a chemat politia la serviciu si m-a dat afara din cladire) mi-am dat demisia cu art 81 pct 8 cu ... (vezi toată discuția)
Demisie ContSters157480 ContSters157480 Buna ziua, Mi-am depus demisia la firma unde am lucrat, mi-au comunicat VERBAL in aceeasi zi ca s-a acceptat incetarea CIM cu acordul partilor si ca de a ... (vezi toată discuția)