avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama in viata, succesiune dupa tata nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama in viata, succesiune dupa tata nedezbatuta

buna ziua ,
pot sa fac acte unei fiice daca sotul meu este mort,cum sa procedez caci nu am dezbatut mostenirea,nu am carte funciara/
multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 20:29, 8 Ianuarie 2012
Ati mai deschis un subiect. Trebuie succesiunea facuta.
Obligatoriu trebuie să dezbateţi succesiunea la notar, puteţi dezbate doar pe bunul care vă interesează, urmând apoi să faceţi un supliment la certificatul de moştenitor.Cu certificatul de moştenitor contactaţi o peroană fizică autorizată care să vă întocmească documentaţia cadastrală .În funcţie de actele pe care le deţineţi (anterioare C.M) puteţi deschide şi carte funciară.Oricum pentru a putea autentifica actul notarial sunt necesare documentaţia cadastrală şi extras pentru autentificare sau certificat de sarcini după caz.
Buna seara, Este imperios necesar pentru inceput:dezbateti succesiunea pentru intraga masa succesorala, apoi sa efectuati documentatia cadastrala in vederea primei intabulari.
Acest lucru il puteti face cu un topograf autorizat de catre OCPI. din judetul in care este domiciliul mamaei.
Dupa inscrierea in cartea funciara a cotei ce i se cuvine mamei, va adresatui unui notar.
Acesta va va efectua tot ce se cuvine in functie de oprtiunile dumneavoastra si a mamei.
SuCCES.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Bună seara. În luna iulie am dezbătut o succesiune prin care ... Burghe Burghe Bună seara. În luna iulie am dezbătut o succesiune prin care am moștenit un imobil și niște terenuri. Pentru imobil notarul a solicitat schimbarea ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune IM2S4U IM2S4U Buna ziua, mama a decedat in ianurie 2019 mentionez ca vrem sa facem succesiune dar am descoperit ca avem ca si acte numai contractul de vanzare - cumparare.si ... (vezi toată discuția)