avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. În luna iulie am dezbătut o succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. În luna iulie am dezbătut o succesiune prin care ...

Bună seara. În luna iulie am dezbătut o succesiune prin care am moștenit un imobil și niște terenuri. Pentru imobil notarul a solicitat schimbarea numelui în cartea funciară și mi-a trimis actul de la OCPI cum că imobilul este pe numele meu, deci sunt proprietară acestuia. Pentru terenuri nu, mi-a spus că terenurile moștenite trebuie intabulate. În schimb eu am solicitat la OCPI extrase de carte funciară și terenurile moștenite sunt intabulate , dar rezulta încă pe numele mamei defunctei de la care eu am moștenit. Succesiunea după mamă, defuncta a făcut-o la același notar, fiind singurul din oraș. Acest notar nu a operat nici atunci în cartea funciară pentru schimbarea numelui. Contactat, notarul spune acum că nu avea de unde să știe că terenurile sunt intabulate și de 2 luni mă poartă cu vorba că va solicita cele doua operațiuni în cartea funciară ,dar nu a făcut nimic și nici nu mai răspunde. Ce pot face ? La cine pot reclama această situație ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:00, 26 Septembrie 2024
Dacă documentația cadastrala nu i-a fost prezentată atunci sau dacă a fost întocmită după dezbaterea succesiunii....este vina defunctei pe care ați mostenit-o dvs.
Notarul operează intabularea daca ii este prezentată documentația cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Certificat e mostenitor pe o suprafata intabulata de altcineva giv giv Buna ziua. Am moștenit pe tatăl si bunicul meu care mi-au lăsat câteva loturi de teren. Le am in certificatul de moștenitor. Am dat actele la o firma ... (vezi toată discuția)