Bună seara. În luna iulie am dezbătut o succesiune prin care am moștenit un imobil și niște terenuri. Pentru imobil notarul a solicitat schimbarea numelui în cartea funciară și mi-a trimis actul de la OCPI cum că imobilul este pe numele meu, deci sunt proprietară acestuia. Pentru terenuri nu, mi-a spus că terenurile moștenite trebuie intabulate. În schimb eu am solicitat la OCPI extrase de carte funciară și terenurile moștenite sunt intabulate , dar rezulta încă pe numele mamei defunctei de la care eu am moștenit. Succesiunea după mamă, defuncta a făcut-o la același notar, fiind singurul din oraș. Acest notar nu a operat nici atunci în cartea funciară pentru schimbarea numelui. Contactat, notarul spune acum că nu avea de unde să știe că terenurile sunt intabulate și de 2 luni mă poartă cu vorba că va solicita cele doua operațiuni în cartea funciară ,dar nu a făcut nimic și nici nu mai răspunde. Ce pot face ? La cine pot reclama această situație ?
Mulțumesc
Dacă documentația cadastrala nu i-a fost prezentată atunci sau dacă a fost întocmită după dezbaterea succesiunii....este vina defunctei pe care ați mostenit-o dvs.
Notarul operează intabularea daca ii este prezentată documentația cadastrala.
Intabulare
flaviatoma
Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)