Buna ziua si La Multi Ani! Se poate emite autorizatie de construire pentru extinderea unui garaj care a fost construit fara autorizatie, pe baza unui contract de comodat ? Intre timp s-a schimbat propietarul,si culmea, de la extindere s-a construit in continuare fara autorizatie dar nu pentru garaj ci pentru o hala de productie de fabricat brichete din rumegus si o moara de tocat rumegusul care face un zgomot infernal.Am apelat la toate oganele abilitate,am primit raspunsuri ambigui,dar in favoarea noastra.Am primit de la primarie un raspuns oficial ca este interzisa construirea de spatii care genereaze noze si zgomot,dar persoana i-si vede nestingherit de lucru.Nu are nici un fel de autorizatie pentru aceasta activitate.Pentru inceput cam atit. Cu multumiri gigi:(
La emiterea unei autorizaţii de construire este necesar ca solicitantul să deţină dreptul de proprietate asupra terenului pe care urmează să fie edificată construcţia sau un dezmembrământ al acestuia( drept de superficie, drept de concesiune).Contractul de comodat nu conferă un asemenea drept, este un împrumut al folosinţei.De asemenea ,pentru emiterea autorizaţiei trebuie să existe carte funciară, extrasul de informare este piesă componentă a dosarului ce se depune la primărie.
Potrivit art. 37, al.5 din lg. nr. 50/1991 rep. construcţiile care nu au proces verbal de recepţie la terminarea lucrărilor sau a căror autorizaţie nu a fost respectată , precum şi construcţiile edificate fără autorizaţie de construire nu se înscriu în cartea funciară.
@ionchilalau,
Probabil ca neregulile vin una dupa alta. Asa cum s-a spus mai sus pentru a obtine autorizatie de constructie, solicitantul trebuie sa fie proprietar al tertenului, al spatiului sau macar sa aiba cu proprietarul un contract de concesiune.
Constructia fiind realizata nelegal, probabil ca nu a obtinut, asa cum spuneti, autorizatii de a
desfasura acolo o activitate economica.
Curios este insa ceea ce spuneti despre neimplicare autoritatilor. Poate nu ati apasat pe ce "butoane" trebuia!
Incercati sa sesizati Inspectoratul de stat in constructii, Disciplina in constructii din cadrul Primariei, Garda de mediu, Autoritatea de sanatate publica...
Gasiti adresele acestor institutii si servicii cautandu-le pe internet. Formulati sesizarea cu toate amanuntele, cu adresa si date concrete. Este imposibil sa nu vina cineva sa-l intrebe de sanatate.
Daca, de exemplu, face cineva o reclamatie ca a fost inselat la cantar ori ca nu se respecta normele de igiena intr-o unitate, cei care vin in control, solicita reprezentantului firmei, inainte de toate documentele agentului economic, autorizatiile si avizele de functionare. Apoi intra in discutie pe problema sesizata.