avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspuns cerere adresata institutiei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspuns cerere adresata institutiei

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in situatia in care nu s-a raspuns la o cerere in termen de 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: Danna_Alina , utilizator 17:29, 8 Ianuarie 2012
Numai institutiile publice sau autoritatile publice au aceasta obligatie ... cei din sectorul privat nu au o asemenea obligatie ..
La o institutie publica s-a facut cererea.
Potrivit OG nr.27/2002, termenul de raspunsul ar fi cuprins intre 30 si 45 de zile .... astfel:
Art. 8. - (1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
..........

Art. 9. - În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Insa, conform art.1 din Legea nr.554/2004, orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, prin nesolutionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Mai exact, pe data de 29 noiembrie am facut o cerere prin care ceream un salariu dat mamei pentru nasterea copilului, conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura - cultura, in conditiile in care nu s-a raspuns la acea cerere ce pasi as putea urma.
In acest sens, mama dvs se poate adresa instantei de contencios administrativ pentru ca nu i s-a raspuns in termenul prevazut de lege la solicitare ... sau se poate adresa direct Tribunalului - Sectia litigii de Munca - actiunea avand ca obiect obligarea angajatorului la plata unui salariu de bază pentru naşterea copilului , potrivit Contractului colectiv de muncă unic la nivel de ramură-cultură

Alte discuții în legătură

Rezolvarea unei cereri la o institutie publica sorin33 sorin33 Am depus o cerere catre primarie,dar nu am primit rasuns nici dupa 30 de zile lucratoare cat este termenul legal de a primi un raspuns de la o institutie ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns la o cerere Ilincaradu Ilincaradu Buna seara, Care este termenul de raspuns la o cerere, adresata via e-mail,unei facultati de stat? Ce se poate face in lipsa unui raspuns la cererea ... (vezi toată discuția)
Am depus un memoriu la directia ficala Buna ziua am depus un memoriu la direcția fiscala sa venit nici un răspuns ce fac mai departe (vezi toată discuția)