avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Tatal meu s-a recasatorit, din aceasta casatorie nu are copii. Intrebarea mea este:la decesul tatalui meu cat imi revine mie ca mostenire din proprietatea pe care o detine?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:47, 8 Ianuarie 2012
La decesul tatalui dvs va va reveni cota de 3/4 din bunurile proprii ale tatalui, dobandite dinaintea casatoriei si tot 3/4 din cota de 1/2 din bunurile comune cu Sotia sa, restul de 1/2 apartinand sotiei din aceste bunuri comune. Sotul supravietuitor va avea cota 1/4 din aceleasi bunurile proprii ale sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul recasatoriei unuia dintre parinti adnil adnil Buna ziua! Parintii mei au divortat, tata recasatorindu-se intre timp. Sunt singurul copil, neavand alti copii cu actuala sotie. In cazul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)