Stiam asta, multumesc pt raspuns, dar daca pe diploma de la Min. Muncii scrie "contabilitatea societatilor comerciale", atunci cum se traduce asta, folosind COR-ul?
Lucrez intr-o firma de consultanta contabila de 5 luni. Nu am sunt contabil si nici economist (am terminat ceva legat mai mult de informatica), cu toate astea mi-au facut carte de munca si pe ea scrie "operator introducere si prelucrare date contabile". Intrebarea mea este: daca as face un curs de calificare la Ministerul Muncii, de contabilitate, ce ar trebuie sa-mi scrie atunci pe cartea de munca?
Am intrebat-o pe tipa de la resurse umane si mi-a zis ca imi poate scrie "functionar public", iar dupa 3 ani de stagiu/practica, imi poate scrie "contabil". Este adevarat?
De asemenea, am intrebat pe forum-ul de contabilitate si cineva mi-a zis ca in urma acestor cursuri la care nu inveti nimic, angajatorul imi poate scrie "contabil", doar DACA VREA. Este adevarat?
cf. COR: contabil - COD: 343302
Angajarea pe anumite functii presupune si o oarecare vechime in meseria respectiva. Inseamna ca firma unde lucrezi, are prevazuta clauza de 5 ani.
Angajatorul nu are obligatia sa iti dea un post doar pentru ca ai tu diploma.
Daca angajatorul e deacord poate sa-ti ofere postul, fiind necesara doar o hrtie care sa ateste o calificare.
Cod cor economist
AnnaM
Pt o persoana licentiata in stiinte economice si doreste angajare pentru un post de economist ce cod cor se poate trece in contractul individual de munca? (vezi toată discuția)