avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cursuri Ministerul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cursuri Ministerul Muncii

Stiam asta, multumesc pt raspuns, dar daca pe diploma de la Min. Muncii scrie "contabilitatea societatilor comerciale", atunci cum se traduce asta, folosind COR-ul?
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 14 Septembrie 2004
Lucrez intr-o firma de consultanta contabila de 5 luni. Nu am sunt contabil si nici economist (am terminat ceva legat mai mult de informatica), cu toate astea mi-au facut carte de munca si pe ea scrie "operator introducere si prelucrare date contabile". Intrebarea mea este: daca as face un curs de calificare la Ministerul Muncii, de contabilitate, ce ar trebuie sa-mi scrie atunci pe cartea de munca?
Am intrebat-o pe tipa de la resurse umane si mi-a zis ca imi poate scrie "functionar public", iar dupa 3 ani de stagiu/practica, imi poate scrie "contabil". Este adevarat?
De asemenea, am intrebat pe forum-ul de contabilitate si cineva mi-a zis ca in urma acestor cursuri la care nu inveti nimic, angajatorul imi poate scrie "contabil", doar DACA VREA. Este adevarat?

In carnetul de munca se scrie functia pe care esti incadrat conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania
cf. COR: contabil - COD: 343302
Angajarea pe anumite functii presupune si o oarecare vechime in meseria respectiva. Inseamna ca firma unde lucrezi, are prevazuta clauza de 5 ani.
Angajatorul nu are obligatia sa iti dea un post doar pentru ca ai tu diploma.
Daca angajatorul e deacord poate sa-ti ofere postul, fiind necesara doar o hrtie care sa ateste o calificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa avansez in contab anonim anonim Daca diploma de absolvire a cursului este de la CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE pot ca persoana fizica sa prestez servicii de contabilitate ? (vezi toată discuția)
Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)
Cod cor economist AnnaM AnnaM Pt o persoana licentiata in stiinte economice si doreste angajare pentru un post de economist ce cod cor se poate trece in contractul individual de munca? (vezi toată discuția)