in urma cu 15 ani am cumparat o casa de la cine am cumparat casa nu avea acte era ceva mostenire de la parinti acei parinti nici ei nu au avut acte si tot asa eu cind am cumparat casa am facut un proces verbal cu martori dar nu lam legalizat as vtea sa stiu daca acel act este valabil? de 14 ani avem domiciliu definitiv am auzit ca exista o lege care dupa citiva ani se face contract nou daca la primarie esti inregistrat cu plata impozitului care este legea? si dupa cit timp pot intra in drepturi legale? multumesc
Cu actul pe care-l aveti, acel proces verbal formulati o actiune in instanta pentru constatarea calitatii de proprietar. Dupa obtinerea hotararii, procedati la inscrierea dreptului de proprietate, hotararea fiind titlu de proprietate.
Dar asteptati sa mai primiti si alte raspunsuri aici pe forum.
Cred ca puteti beneficia de prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 64/2010 privind modificarea si completarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996.
Este posibil ca persoanele care si-au construit case inainte de anul 2001, fara a detine o autorizatie de construire sa poata solicita intabularea acestora in baza certificatului emis de primar, prin care se atesta ca imobilul este inregistrat in registrul agricol, precum si in evidentele fiscale.
Incercati la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara sa va indrume ce demersuri trebuie sa faceti.
Situatia cred ca este putin mai complicata. Se pune problema si a terenului.
Daca terenul nu este intabulat, atunci e cazul sa demarati o actiune civila pentru prestatie tabulara, Va recomand sa consultati un avocat din zona.