avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

cam la ce pret se ridica succesiunea o fac dupa 3 ani de la decesul mamei
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:31, 8 Ianuarie 2012
Depinde ce aveti in masa succesorala. Oricum veti plati 1% impozit pe valoarea bunurilor din masa succesorala la care se adauga onorariul notarului care se calculeaza in functie de bunurile mobile si imobile cup rinse in masa succesorala. Pt bunurile imobile se calculeaza conform grilei de expertiza imobiliara pt uzul notarilor. Luati legatura cu un notar de oe raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu. Va trebuie certificatul de deces al mamei, actele dvs de stare civila din care sa rezulte gradul de rudenie cu defuncta, actele de proprietate asupra bunurilor, certificat fiscal pt plata impozitelor si doi martori care au cunoscut o pe defuncta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cote mostenire si procedura succesorala Diana Neculae Diana Neculae Buna Ziua as dori sa stiu dupa 6 ani de deces la ce pret se duce o sucesiune, si cum se inparte mostenirea . La o mama si un singur copil , dar copilul este ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea unui parinte adiram adiram Buna ziua! In urma cu aproape un an de zile, mama mea a decedat. Noi am ramas 4 frati astfel eu sunt unicul copil al cuplului, fratele meu este al mamei ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune smokye smokye daca succesiunea se face in termen de luni de la deces se plateste ceva taxe? (vezi toată discuția)