Respectuos as avea o intrebare de pus daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns multumind anticipat.Doresc sa fac partaj cu fostul meu sot dupa 20 de ani de divort ,in urma sentintei judecatoresti am ramas cu numele lui de familie si in urma unor discutii au precizat ca eu am fost casatorita dar nu a fost asa ,eu am convetuit cu o persoana dar temporar cand la el cand la mine cand in strainatate dar nimic concret a fost o simpla relatie de a ne ajuta reciproc de a imi creste copilul meu si al lui,efectiv eram doua persoane care au avut nevoie sa se ajute pentru a duce doi copii a lui si al meu sa studieze asa cum am dorit si am reusit,ceia ce eu de la sotul meu nu am primit pensie alimentara iar casa a ramas fostului sot el nu a facut nimic pt copil chiar ulterior sa casatorit iar eu am investit in copil si educatia lui.In ce mod pot face dovada ca nu am fost casatorita ce acte trebuie sa aduc in instanta?
Cu respect domnule avocat as preciza sa spun ca am avut o casa proprietate dupa care am fost demolati in anul 1983 si ulterior ni sa alocat un apartament de 2 camere de stat .Dupa ce divortul a fost definitiv sotul meu a ramas cu apartamentul mobilat totul si cu obligatia de a plati pensie alimentara ceia ce el nu a platit nimic .O sa ma intrebati de ce nu am cerut partajul atunci si o sa va raspund ca am fost amenintata ....prefer sa ma abtin ,important e ca acum am 50 de ani si nu mai mi-e frica de nimica ,el ulterior dupa 5 ani a cumparat ap.singur si sa recasatorit dupa alti 5 ani.Si cu noul cod civil eu sau baiatul nostru care are 29 de ani in acest caz se mai poate face ceva.Va multumesc.
Depinde foarte mult a cui a fost casa demolata deoarece in functie de acest aspect se va solutiona si partajul.
Exista situatii in care unul din soti poate obtine 100% din bunuri in conditiile legii in functie de probele administrate in fata instantei de judecata.
Nu aveti nevoie sa dovediti ca nu ati fost casatorita, fostul sot trebuie sa dovedeasca ca v-ati recasatorit. Nu stiu de ce aveti nevoie sa se clarifice acest aspect pt ca nu ar conta la partaj.
In privinta partajului, nu aveti dreptul la casa pe care fostul sot a cumparat-o dupa divort. Pt casa demolata se acordau ceva despagubiri pe vremea aia, iar ap de 2 camere vi l-a dat cu chirie, statul
Sumele datorate ca pensie s-au prescris de mult.
Copilul dvs are drept la mostenire cand tatal va deceda.
Stimata doamna aici vroaiam sa ajung la ceia ce a-ti spus referitor ca ulterior casa a fost data cu chirie de catre stat.Atunci cand eu trebuia sa locuiesc cu copilul meu intro camera iar el in alta a urmat ca am fost amenintata in diverse moduri si nu puteam sa locuiesc acolo ne avand cine sa ma protejeze atat pe mine cat si copilul,dar nu aici e problema ,eu am stat atatia ani cu chirie iar el a stat in casa singur . Sunt dispusa sa platesc acum dupa multe sacrificii si munca jumatate din casa.Nu se poate in nici un mod? Nu inteleg cum legea protejeaza mama si copilul.Eu una si copilul meu nu am fost protejati decat cu munca copilul invatand sa ajunga ceia ce este acum si etc...nu stiu daca mai e ceva de spus.Va multumesc foarte mult dar am foarte multa durere in suflet .
Pensia alimentara
alina53
Buna..sunt nou pe acest forum,si as avea si eu o intrebare (sau mai multe) sunt divortata de 8 ani ,cu un copil de 7 ani, fostul meu sot este recasatorit in ... (vezi toată discuția)