avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Respectuos as avea o intrebare de pus daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns multumind anticipat.Doresc sa fac partaj cu fostul meu sot dupa 20 de ani de divort ,in urma sentintei judecatoresti am ramas cu numele lui de familie si in urma unor discutii au precizat ca eu am fost casatorita dar nu a fost asa ,eu am convetuit cu o persoana dar temporar cand la el cand la mine cand in strainatate dar nimic concret a fost o simpla relatie de a ne ajuta reciproc de a imi creste copilul meu si al lui,efectiv eram doua persoane care au avut nevoie sa se ajute pentru a duce doi copii a lui si al meu sa studieze asa cum am dorit si am reusit,ceia ce eu de la sotul meu nu am primit pensie alimentara iar casa a ramas fostului sot el nu a facut nimic pt copil chiar ulterior sa casatorit iar eu am investit in copil si educatia lui.In ce mod pot face dovada ca nu am fost casatorita ce acte trebuie sa aduc in instanta?
Cel mai recent răspuns: ioanaionescu82 , utilizator 21:20, 9 Ianuarie 2012
Din pacate, lucrurile nefacute la vremea lor.. aduc paguba.
Si pe vremea aceea puteati apela la politie daca facea scandal.. puteati cere beneficiul locuintei in instanta..si l-ati fi evacuat dvs pe el si ati fi cumparat dvs casa la momentul cand s-au pus in vanzare.
La casa chiar nu aveti dreptul, dati bani degeaba pt partaj.
Luati ceva mai mic de banii de care dispuneti si asta e... asa a fost sa fie.. dvs si copilul sa fiti sanatosi !

Va multumesc,dar eu nu sunt multumita de legile care sunt referitor la familie.Vreau sa spun ca nui corect cand un parinte a-si sacrifica viata investind in copil iar celalt parinte a-si traieste viata si datoria morala pentru unicul sau copil nu o a avuto si nici nu o are mai mult a trait din plin sa casatorit si pentru el copilul e ca si cum nu ar fi.Corect moralitatea si iubirea pentru copii care ai faci e o optiune pentru anumite persoane iar pentru altii o obligatie din dragoste.Cu respect pentru toti cei care mi-ati raspuns va multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se pot clarifica anumite situații după divorț? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Doi foști soți (s-a divorțat la notar), cu 2 copii împreuna, au un contract de credit imobiliar împreuna. Unul din ei este debitor principal, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alina53 alina53 Buna..sunt nou pe acest forum,si as avea si eu o intrebare (sau mai multe) sunt divortata de 8 ani ,cu un copil de 7 ani, fostul meu sot este recasatorit in ... (vezi toată discuția)
Protejarea casei (credit ipotecar) inainte de casatorie la un potential divort japonia japonia [b]necasatorita fiind am contractat un credit ipotecar pe 35 ani. dupa ce am achitat 3 ani.. trebuie sa ma casatoresc.. si ma gandesc cum sa imi protejez ... (vezi toată discuția)