avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara imobil (bloc)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara imobil (bloc)

Buna ziua,
Pentru a executa o lucrare pe terenul privat al blocului nostru(exterior) am nevoie de Cartea funciara ceruta de ahitect - in vederea ridicarii topo...Probabil ca, C.F. a imobilului da informatii privitoare la intabulare, vecinatati, etc. Problema este ca in actele Asociatiei de Proprietari nu am gasit decat un extras de carte funciara - pentru informare in care se gaseste doar:
- foaia de avere;
- foaia de proprietate;
- foaia de sarcini;
- plan de amplasament cu date referitoare la teren, inventar de coordonate
As vrea sa stiu doua aspecte:
1. ce posibilitati am in cazul in care nu o gasesc? Se poate da o copie de la Cadastru?
2. am observat ca in foaia de sarcini se trec toate apartamentele si proprietarii dar si date. De exemplu " intabulare, drept de ipoteca , valoare 36.000 euro, + dobanzi + costuri + comisioane". Si o banca, probabil banca in favoarea careia este instituit privilegiul. As vrea sa stiu ce reprezinta mai exact acea suma de 36.000 euro? Apare din contractul de credit al respectivului proprietar cu banca? Suma imprumutata?

In cazul in care am informatii exacte la punctul 2 voi reveni cu alte intrebari , dupa caz...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: viorelh , utilizator 18:46, 11 Ianuarie 2012
Arhitectul nu face ridicări topo-cu acest lucru se ocupă un expert topo care face aceste ridicări , care de fapt sunt măsurători pe teren , triangulaţii, execută un plan cadastral, care va trebui vizat de către OCPI.Dar nu văd de ce pentru renovare exterioară trebuie măsurare cadastrală .Da, este nevoie de autorizaţie de construire, deci la primărie vedeţi ce acte vă trebuiesc pentru lucrarea pe care o solicitaţi, aceasta fiind doar renovare exterioară, deci fiecare are actul lui de proprietate.Pentru renovări exterioare există o procedură simplificată de a obţine autorizaţia.

Să-mi fie cu iertare revenirea, dar am o completare f.importantă şi anume L.153-2011 prin care se prevăd măsurile de reparare ......La art.10 scrie;
Art. 11
(1) In etapa privind proiectarea lucrarilor de interventii, prevazuta la art. 8 alin. (1) lit. e), se elaboreaza:
a) nota tehnica de constatare, prin derogare de la prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, cu modificarile ulterioare, precum si documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, daca este cazul;
b) documentatia tehnica pentru autorizarea executarii lucrarilor de interventie si obtinerea autorizatiei de construire, daca este cazul;
c) proiectul tehnic si detaliile de executie elaborat/elaborate in conditiile legii, cu respectarea proiectului de arhitectura existent la cartea tehnica a constructiei si a caracteristicilor de culoare, materiale, detalii stabilite de regulamentele de interventie pentru zonele de actiune prioritara prevazute la art. 4 lit. e), precum si a notei tehnice de constatare si, dupa caz, a documentatiei tehnice autorizate prevazute la lit. b);
d) documentatia de atribuire pentru achizitia contractarii proiectarii si executarii lucrarilor de interventie, in conditiile legii, daca este cazul.
(2) Documentatia tehnica prevazuta la alin. (1) lit. b) se elaboreaza, respectiv autorizatia de construire se obtine, daca lucrarile de interventie modifica aspectul arhitectural al fatadelor si/sau al sistemului de acoperire, stabilit prin proiectul initial de arhitectura existent la cartea tehnica a constructiei, prin schimbarea formei, dimensiunilor, materialelor, cromaticii si/sau ornamentatiei existente.
(3) Nota tehnica de constatare prevazuta la alin. (1) lit. a), al carei continut-cadru este prevazut in anexa nr. 2, se elaboreaza de catre experti tehnici atestati, in scopul stabilirii starii tehnice a cladirii din punctul de vedere al asigurarii cerintelor esentiale de calitate a constructiilor, in principal a cerintelor esentiale ?rezistenta mecanica si stabilitate?, ?securitate la incendiu? si ?siguranta in exploatare?, prin aplicarea metodei de evaluare calitativa pe baza examinarii directe, la fata locului, a cladirii, conform reglementarilor tehnice in vigoare din domeniul constructiilor.
Pentru a da un răspuns complet arăt că au fost dispuse şi normele de efectuare ale lucrărilor şi a eventualei creditări.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
In cazul in care este deschisa carte funciara va puteti adresa la OCPI sa cereti copii dupa cadastru. 5 lei/pag in regim normal, 25lei/pag regim urgenta.
Daca a fost facuta ridicare topografica la bloc cereti copie dupa PAD
Buna ziua,
imi cer scuze ca am fost sarac in explicatii si astfel s-a inteles eronat. Se vor fac ridicari topo deoarece dorim sa imprejmuim parcarea privata a blocului nostru,Deci...nu vorbim de spatiul primariei iar arhitectul ne ajuta in demersul nostru...proiect etc...Nu face el ridicarile topo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovarea unei case aiurelu36 aiurelu36 am cumparat o casa veche ,din lemn si vreau sa o renovez in totalitate adica sa o daram pana la temelie,sa consolidez fundatia,si sa o reconstruiesc exact la ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)