avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prima de Craciun pentru administratorul asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prima de Craciun pentru administratorul asociatiei

Buna ziua

Aş dori să aflu care este baza legală a primelor de Craciun, Paşte,pe care le poate un administrator de asociatie precum si cuantumul acestora.
Multumesc tare mult!
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
adina_75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:16, 13 Ianuarie 2012
In A.G. a proprietarilor se discuta si se aproba bugetul de venituri si cheltuieli. Deci daca s- a aprobat asa ceva, numai de acolo va puteti informa.
De obiciei nu se prea practica asa ceva la as. prop., insa exceptiile intaresc regula
Este vorba de o suma mare sau asa din principiu puneti intrebarea?
(5) Comitetul executiv poate angaja personal specializat pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin si adoptă decizii asupra cuantumului salariilor, indemnizaţiilor, remuneratiilor şi al eventualelor premieri care se acordă personalului încadrat cu contract individual de muncă sau conventie civila de prestari servicii, in limita bugetului aprobat de adunarea generală.
H.G. 1588/2007
Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 43 din 18/01/2008
Deci se poate premia administratorul , iar prima se stabileste de
Comitetul executiv in limita bugetului .
Stiam ca acest lucru se voteaza in cadrul Sedintei Extrraordinare anuale a asoc.de Propriet.insa am auzit o varianta mai mult decat absurda cf.careia prima administartorului insumata craciun +paste trebuie sa fie echivalentul salariului pe care-l ridica administartorul lunar net.Mie mi se pare culmea nesimtirii!
De ce vi se pare "culmea nesimtirii"? E premiat la fel cum un salariat la o firma particulara este premiat de patromul sau. N-a muncit sau de ce?
Deci premierea personalului ales sau angajat se face de catre comitetul executiv, asa cum ati putut vedea in citatul mai sus postat din HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007. Cuantumul acestor premieri il stabileste comitetul executiv, avand in vedere mai multe criterii.

Mai anii trecuti, nu stiu daca si in 2011, toti salariatii, inclusiv bugetarii erau premiati de Paste si de Craciun, iar prima era la fiecare din aceste evenimente aproape cat salariul lunar. Nu mai vorbesc de alte prilejuri de premiere mai noi, de sf. Marie, de ziua nationala etc.
La bugetari s-a mai stopat acest lucru, dar la firmele particulare, acolo unde e posibil, salariatii se mai si premiaza...

PS. Eu nu primesc asemenea suplimente pecuniare pentru ca nu se obisnuieste in asociatiile unde sunt administrator, dar in alte asociatii exista acest obicei. Nu-i nimic rau in asta! ....si nici nesimtire nu e!
raspunsurile primite cred ca sunt edificatoare
as dori sa stiu, doar ca o curiozitate personala, daca ati participat la sedinta adunarii generale cand s-a discutat bugetul de venituri si cheltuieli al asociatiei
daca da ati votat pro sau contra? daca nu, din pacate, tema supusa dezbaterii nu are obiect

Alte discuții în legătură

Fond de premieri mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult spuneti-mi, daca aprobam in adunarea generala a proprietarilor constituirea unui fond pentru premieri, aceste premieri sunt in vreun fel ... (vezi toată discuția)
Acordarea de premii conducerii asociatiei Ionel Manolache Ionel Manolache Avem o disputa la nivelul Comitetului privind modul cum s-au efectuat cheltuieli din Fondul special ( chirii incasate pentru spatii comune si dobanzi bancare) ... (vezi toată discuția)
Salarizare administrator mecena04 mecena04 Administartorul avea salariu 1000 lei si acum in fisa de repartizare a cheltuielilor lunare apare suma de 1500 lei cu motivatia ca asa impune legea? Nu am ... (vezi toată discuția)